A doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare. Lista şcolilor din Zalău unde mai sunt locuri

A doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare. Lista şcolilor din Zalău unde mai sunt locuri

La şcolile din Zalău sunt disponibile peste 40 de locuri FOTO Arhivă

În prima etapă de înscriere în învăţământul primar, în judeţul Sălaj au fost depuse peste 1.900 de cereri pentru cele aproximativ 2.200 de locuri disponibile.

A doua etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, ce se adresează copiilor care nu au fost înscrişi sau nu au participat în prima etapă, a început marţi, 2 aprilie, şi se va încheia în 8 aprilie. În judeţul Sălaj, din totalul celor 2.252 de locuri disponibile, au fost depuse cereri pentru mai mult de 1.900, potrivit centralizării Ministerului Educaţiei Naţionale. Dintre acestea, 1.686 au fost pentru copii care împlinesc 6 ani până în 31 august 2019, iar 240, pentru cei care fac 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2019.

Astfel, pentru etapa a doua au rămas neocupate peste 300 de locuri, majoritatea în mediul rural. Conform unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la şcolile din municipiul Zalău mai sunt 44 de locuri, distribuite astfel: 16 locuri la Şcoala Gimnazială "Iuliu Maniu" (10 dintre ele în clasa step by step), 11 la Şcoala "Mihai Eminescu" (trei dintre ele la clasa de germană), 4 la clasa de maghiară a Liceului Reformat "Wesselenyi", 8 locuri la Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu", 3 la Liceul de Artă "Ioan Sima", 4 la Liceul Ortodox "Sf. Nicolae" şi 2 la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc" Zalău. Alte două locuri sunt la Centrul Şcolar pentru Educaţiei Incluzivă "Speranţa".

Înscrierea se face pe locurile disponibile, prin completarea/depunerea/validarea unor noi cereri. Acestea pot fi completate, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până în data de 8 aprilie, înclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior, în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, între orele 8 şi 18, zilnic, de luni până vineri. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, Inspectoratul Şcolar va centraliza şi soluţiona cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Vă mai recomandăm:

Dezastru la Simularea Bac-ului în Sălaj. Aproape 60% dintre elevii de clasa a XII-a nu au promovat

A început înscrierea în clasa pregătitoate. Topul şcolilor din Sălaj cu cele mai multe locuri disponibile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările