Şi-a căutat-o cu lumânarea. Preocuparea ciudată care l-a trimis pe un adolescent după gratii

Şi-a căutat-o cu lumânarea. Preocuparea ciudată care l-a trimis pe un adolescent după gratii

Tânărul făcuse un obicei din a fura maşini FOTO Arhivă

Deşi era cercetat pentru implicarea în două dosare de furturi auto, un adolescent nu a renunţat la vechile metehne.

Un tânăr de 19 ani din comuna Bobota a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru furt calificat şi conducere fără permis, după ce în 30 ianuarie, a sustras o autoutilitară din curtea unei societăţi comerciale din Zalău şi s-a făcut nevăzut. Potrivit poliţiştilor, adolescentul a profitat de faptul că maşina era neasigurată, cheile fiind în autoutilitară, la vedere.

Dispariţia mijlocului de transport a fost semnalată prin apel la numărul unic de urgenţă 112, poliţiştii reuşind să îl prindă pe cel bănuit de comiterea faptei. Cercetările au scos la iveală că adolescentul nu posedă permis de conducere şi că în urmă cu doar câteva zile a mai furat o autoutilitară din Şimleu Silvaniei, fiind prins în judeţul Bihor, după ce a parcurs aproape 100 de kilometri.

Numele său mai apare într-un dosar de furt, tânărul fiind acuzat că în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, împreună cu doi prieteni, a sustras cinci autoturisme de pe raza localităţilor Şărmăşag, Gîrceiu, Bobota şi Hodod, judeţul Satu Mare, toate vehiculele având cheile în contact. Trei maşini au fost găsite, ulterior, pe raza localităţii Bobota şi două în comuna Dobrin, toate avariate.

Pentru această ispravă, adolescentul a fost arestat la domiciliu, însă întrucât nu a respectat restricţiile măsurii, procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă. Judecătorii şimleuani au acceptat propunerea, iar în 28 ianuarie au dispus ca acesta să ajungă în arest preventiv, soluţia putând fi contestată în termen de 48 de ore. În acest interval, însă, sălăjeanul a continuat cu proastele obiceiuri şi a furat o autoutilitara.

Mai puteţi citi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: