Şef de Parchet despre modificările legilor justiţiei: "O agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria"

Şef de Parchet despre modificările legilor justiţiei:

Crin Bologa este la al doilea mandat de prim-procuror al Parchetului Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi

Magistratul a mărturisit că procurorii se tem de faptul că modificările legilor o să îi pună în imposibilitatea de a afla adevărul în cauzele instrumentate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, consideră că modificările preconizate pentru legile justiţiei îi vor pune pe procurori în imposibilitatea a-şi desfăşura activitatea. Acesta a catalogat măsurile ca fiind "o agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria".

"Am avut mari tulburări în anul 2017; probabil în anul 2018 vom avea şi mai mari. Noi simţim ca o agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria, de a-şi respecta jurământul depus la învestirea în funcţie şi ne este frică de faptul că modificările legislative care se preconizează şi care s-au încercat a fi făcute o să ne priveze de posibilitatea de a ne face datoria. Datoria noastră este să aflăm adevărul, astfel încât să respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ale celor cinstiţi şi ale inculpaţilor", a precizat Bologa, marţi, 12 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful Parchetului Sălaj a mai spus că o mare parte dintre articolele legii de organizare judiciară au fost declarate neconstituţionale: "Nu ştiu dacă cele care nu au fost declarate neconstituţionale sunt un sprijin sau un regres în instrumentarea dosarelor". În opinia lui Bologa, se doreşte "o timorare a procurorilor" şi "o obiectivizare a răspunderii disciplinare", astfel încât orice schimbare de soluţie într-un dosar să fie prevăzută ca o culpă.

Mai puteţi citi:

Magistraţii sălăjeni au protestat în tăcere pe scările instanţei. „Noi vom fi neputincioşi, iar victime vor fi cetăţenii“

Crin Bologa, prim-procuror din Sălaj: „Nu mai trebuie să ne bazăm doar pe talentul procurorului, ca acum 15 ani“

 
citeste totul despre: