Şcoli şi grădiniţe desfiinţate din cauza reducerii numărului de elevi. Lista unităţilor vizate

Şcoli şi grădiniţe desfiinţate din cauza reducerii numărului de elevi. Lista unităţilor vizate

13 unităţi şcolare vor fi închise de la anul

Din cauza scăderii numărului de elevi, cu fiecare an tot mai multe unităţi de învăţământ dispar de pe harta şcolară a judeţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opt şcoli primare şi cinci grădiniţe din mediul rural vor fi desfiinţate începând din anul şcolar 2018-2019, ca urmare a scăderii numărului de elevi. Pe listă au fost incluse Şcoala Primară Muncel (Cristolţ), Şcoala Primară Sînpetru Almaşului (Hida), Şcoala Primară Cozla (Letca), Şcoala Primară Cormeniş (Lozna), Şcoala Primară nr. 2 Cheud (Năpradea), Şcoala Primară Traniş (Năpradea), Şcoala Primară Romita (Românaşi), Şcoala Primară Tihău (Surduc), Grădiniţa Mesteacănu (Almaşu), Grădiniţa Zalnoc (Bobota), Grădiniţa Sîncraiu Silvaniei (Dobrin), Grădiniţa Gostila (Poiana Blenchii) şi Grădiniţa Romita (Românaşi).

“Prin hotărâre de Guvern s-a aprobat proiectul trimis de noi, cu mici modificări, stabilindu-se definitiv planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019. Desfiinţarea acestor unităţi de învăţământ s-a făcut la solicitarea consiliilor locale din acele comune, pentru că este vorba doar de comune. Nu le-a desfiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. A fost o solicitare a primăriilor, în urma unor hotărâri de Consiliu Local. Toate cele 13 unităţi sunt structuri, aşadar nu au personalitate juridică”, a declarat inspectorul general şcolar Maria Pop.
Potrivit legislaţiei în vigoare, o clasă din învăţământul primar trebuie să aibă minim 12 elevi, iar una din învăţământul preşcolar, minim 10.

Astfel, în anul şcolar viitor, în Sălaj vor funcţiona 356 unităţi şcolare, faţă de 369, în 2017-2018. Dintre aceste, 184 sunt grădiniţe, 61 şcoli primare, 85 şcoli gimnaziale, 22 de colegii şi licee, o şcoală profesională, două şcoli de învăţământ special şi o şcoală de învăţământ postliceal.

Tot din septembrie, va fi comasată o unitate de învăţământ, Şcoala Gimnazială Zăuan urmând să devină şcoală primară. De asemenea, Liceul Tehnologic nr. 1 din Sîg, ce deţine singurul campus şcolar din judeţ, va deveni şcoală profesională, întrucât nu mai are clase de liceu, nici măcar la seral.

Vă mai recomandăm:

Statistici îngrijorătoare despre adolescenţi. Doi din cinci au consumat alcool în exces şi 8% s-au drogat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările