Şase greşeli comune care vă vor încărca inutil factura de electricitate. Cum să reduceţi consumul de energie în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ţi se pare că factura la curent este destul de mare, nu ar strica să iei câteva măsuri simple care te vor ajuta să reduci consumul lunar de energie electrică.

Este extrem de uşor să faceţi risipă de energie electrică în gospodăria proprie. Reducerea consumului inutil presupune înlocuirea echipamentelor ineficiente, dar poate fi realizată şi printr-o metodă mai puţin costisitoare, ce ţine de eliminarea unor greşeli comune care nu fac altceva decât să încarce factura de curent.

Greşeala nr. 1 Lăsaţi electronicele în priză

Multe aparate din locuinţă consumă curent şi când nu sunt pornite, dar sunt băgate în priză. La prima vedere nu este un consum mare, însă dacă ne gândim câte electronice şi electrocasnice avem în locuinţă, când plecăm de acasă nu ar strica să le scoatem din priză. Inclusiv încărcătorul telefonului.

Greşeala nr. 2 Lăsaţi ventilatorul din baie pornit

Este o idee bună să utilizaţi ventilatorul din baie după ce aţi făcut duş, dar nu uitaţi să îl opriţi după cel mult 25-30 de minute. Lăsându-l să meargă o zi întreagă nu va face decât să majoreze consumul de curent.

Greşeala nr. 3 Deschideţi ferestrele când merge aerul condiţionat

Când aparatul de aer condiţionat este pornit, să deschizi fereastra pentru ca să intre "aerul proaspăt" nu este tocmai indicat. Acest lucru va permite aerului cald de afară să pătrundă în locuinţă şi, implicit, să necesite mai mult timp pentru ca aparatul de climatizare să asigure temperatura optimă. Puteţi, în schimb, să porniţi un ventilator de interior.

Greşeala nr. 4 Folosiţi becuri clasice

Preţurile ceva mai mari ale becurilor economice i-a determinat pe mulţi să opteze pentru cele incandescente, mult mai ieftine. În realitate, însă, o astfel de alegere presupune cheltuieli mai mari, întrucât becurile din a doua categorie au un consum crescut şi se ard mai des. În schimb, LED-urile au o viaţă mai lungă şi consumă mult mai puţină energie. Comercializarea becurilor clasice a fost interzisă şi în România, de la 1 septembrie 2018.

Greşeala nr. 5 Nu lăsaţi soarele să intre în casă

Dacă obişnuiţi să lăsaţi jaluzelele sau draperiile trase pe parcursul întregii zile, veţi împiedica razelor de soare să vă încălzească locuinţa. Lăsaţi lumina naturală să vă pătrundă în case, chiar şi pe timpul iernii.

Greşeala nr. 6 Lăsaţi electronicele în stand-by peste noapte

Televizorul, laptopul ori calculatorul, imprimanta, filtrul de cafea, receiverele TV şi alte astfel de aparate lăsate în stand-by vă vor încărca factura la electricitate. Şi asta pentru că obiectele consumă curent chiar şi atunci când nu sunt folosite. Număraţi toate ledurile aprinse ale aparatelor electrice din gospodărie pentru a vă convinge de consumul inutil de energie.

Mai puteţi citi:

Cum scoţi petele de pe covoare. Metoda garantată de gospodine cu soluţia făcută din ingrediente la îndemână

Cum îţi poţi curăţa cuptorul fără chimicale. Trucuri extrem de simple şi ieftine

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite