FOTO Închiderea pieţelor naşte revoltă la Zalău. „Ne scot afară ca pe câini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pieţele din Zalău s-au închis de luni FOTO Facebook.com/psd salaj
Pieţele din Zalău s-au închis de luni FOTO Facebook.com/psd salaj

Comerciaţii şi producătorii sunt nemulţumiţi de decizia privind suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise.

Decizia autorităţilor de a închide pieţele a încins spiritele în Hala Agroalimentară din centrul Zalăului şi în Piaţa Astralis, acolo unde zeci de producători şi comerciaţi din judeţul Sălaj îşi vând marfa. La primele ore ale dimineţii, aceştia au fost întâmpinaţi de reprezentanţii Primăriei, care le-au comunicat că începând din această zi, trebuie să îşi mute produsele pe mesele mutate în spaţiul exterior.

Măsura a declanşat un val de nemulţumiri, cei vizaţi acuzând autorităţile că favorizează supermarketurile şi că îi sfidează pe micii producători locali. Mai mult, oamenii se tem pentru sănătatea lor, având în vedere că sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea în frig.

"De ce nu se închid supermarketurile, doar şi acolo e spaţiu închis. Marfurile care vin din strainatate se pot vinde, dar noi nu le putem comercializa pe ale noastre. Este revoltător", se plânge un producător.

"Ne scot afară ca pe câini în prag de iarnă. Aşa ceva nu se poate! Aici, în Hală, există uşi cu senzori, care se deschid fără să trebuiască să le atingi, şi se pot face circuite speciale de intrare şi ieşire. Se dezinfectează în permanenţă, purtăm mască şi mănuşi, îi servim pe clienţi, iar cumpărătorul nici nu atinge marfa. În supermarket intră poate 50 de oameni într-o oră şi toţi pun pe rând mâna pe produse. Acolo nu se infectează, numai în pieţe?? Nu e corect ce se întâmplă! Ne scot afară, în frig... Ne vom sufla nasul din cinci în cinci minute, pentru ca apoi să servim clienţii. Asta e igienic?", spune un comerciant de fructe şi legume.

"De 25 de ani fac piaţa, unde vând produsele lactate de la animalele pe care le cresc. Acum ce să fac? Cum să le vând? Unde să le ţin? Îşi bat joc de noi!", afirmă cu mâhnire o femeie de la sectorul Lactate.

Ca urmare a deciziei privind suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, municipalitatea a decis că în cazul Halei Agroalimentare Centrală şi a Pieţei Atralis, mesele să fie amenajate în exterior, pentru prima, la intrarea dinspre strada Simion Oros şi la intrarea dinspre strada Unirii, iar pentru a doua, pe aleea de circulaţie din faţa clădirii. Programul de funcţionare este de luni până vineri, între orele 7.00 şi 16.00, iar sâmbătă, între 7.00 şi 14.00.

Potrivit ultimelor date transmise duminică de Prefectură, în Sălaj au fost confirmate 3.978 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 86 au murit, 1.623 au fost declarate vindecate şi 2.269 sunt internate sau izolate la domiciliu. În municipiul Zalău, rata de infectare este de 10,75 la mia de locuitori.

Mai puteţi citi:

Revoltă după închiderea sălilor de fitness în carantină. „Am fost vizaţi aleatoriu şi închişi abuziv“

UPDATE Uite carantina, nu e carantina. Cum s-au jucat autorităţile cu nervii a zeci de mii de locuitori din oraşele ameninţate cu închiderea

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite