Începe admiterea la liceele din Sălaj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi sunt programate primele probe de aptitudini şi de limbă pentru liceele vocaţionale şi pentru clasele cu predare bilingvă. De  joi, cei peste 2.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj vor trebui să se ocupe de completarea fişelor cu opţiunile lor pentru liceu.

Cei peste 2.500 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ trebuie să se decidă, în această săptămână, la ce liceu vor să înveţe din toamnă. Joi, 17 iunie, în şcoli începe cea mai importantă etapă a admiterii în liceu - completarea fişelor de opţiuni în baza cărora, în 2 iunie, va avea loc repartiţia computerizată pentru cele peste 2.600 de locuri disponibile în clasa a IX-a la liceele din judeţ.


De felul în care absolvenţii, asistaţi obligatoriu de părinţi, completează opţiunile pentru un liceu sau altul depinde succesul lor la repartizarea computerizată. Mai exact, completarea unor opţiuni nerealiste - spre exemplu, alegerea unor specializări pentru care este nevoie de o medie de admitere mult mai mare decât cea obţinută de candidat - şi a unui număr prea mic de opţiuni pot duce chiar la ratarea admiterii în liceu.


Condiţiile pentru Colegiul „Silvania“...



Potrivit Inspectoratului Şcolar Sălaj, candidaţii care şi-ar dori să devină elevii Colegiului Naţional „Silvania“ (CNS) trebuie să ştie că nu se pot gândi la acest liceu dacă n-au o medie de admitere de cel puţin 8,44. Adică media celui care a intrat anul trecut pe ultimul loc la acest liceu. Mai mult, dacă ţintesc spre clasa de matematică – informatică bilingv engleză, e bine să ştie că în 2009 s-a intrat aici doar cu medii de peste 9,14. CNS pune la bătaie pentru candidaţii din acest an 270 de locuri, majoritatea în clase de matematică – informatică.


... şi pentru celelalte licee


La Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai“, ultima medie de intrare a fost anul trecut 6,90, la filologie – germană, însă la profilul pedagogic a fost nevoie de minimum 8,62. Anul acesta, liceul le oferă candidaţilor 210 locuri, 60 la pedagogic, 120 la filologie şi 30 la ştiinţe sociale.
La Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“ s-a intrat anul trecut cu 7,11. Liceul are aprobate din toamnă zece clase de a IX-a, la profilele matematică – informatică, economic, electronică şi automatizări, electromecanică şi mecanică.


La Grupul Şcolar „Mihai Viteazul“ ultima medie de intrare a fost 5,25, iar la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul“, 5,43. La Liceul Sportiv „Avram Iancu“ ultimul intrat a avut media 6,80, la Liceul de Artă „Ioan Sima“, 6,73, iar la Liceul Reformat „Wesselenyi“, 7,45.


În Şimleu, cu cele mai mari medii se intră la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu“, unde anul trecut se intra la economic cu 9,26 (ultima medie la acest profil). Ultima medie de intrare la liceu aici a fost 7,84. La Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu“ şi la Grupul Şcolar „Ioan Ossian“ s-a intrat anul trecut chiar şi cu medii sub 5.


Cu medii mici s-a intrat şi în Jibou, la Grupul Şcolar „Octavian Goga“, unde ultima medie a fost anul trecut 4,17, însă pentru Liceul teoretic „Ion Agârbiceanu“a fost nevoie de minimum 6,86.


La Grupul Şcolar „Gheorghe Pop de Băseşti“ din Cehu Silvaniei s-a intrat anul trecut cu 6,29.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite