În Ţara lui Andrei va mirosi a salcâm. 7.500 de puieţi plantaţi de voluntari la Marca

În Ţara lui Andrei va mirosi a salcâm. 7.500 de puieţi plantaţi de voluntari la Marca

180 de voluntari au participat la plantare FOTO Petrom

180 de voluntari au plantat zilele trecute peste 7.500 de puieţi de salcâm pe un deal din comuna sălăjeană Marca, într-o acţiune organizată de Petrom în parteneriat cu Romsilva, Primăria Marca şi Asociaţia Mai Mult Verde.

Plantările au loc în cadrul proiectului de "înverzire" a României, "Plantările din Ţara lui Andrei", demarat în 2010. În această campanie de plantări de toamnă au fost incluse trei comunităţi din România, printre care şi cea din comuna sălăjeană Marca, unde pe aproximativ un hectar şi jumătate de teren, pe dealul Leşmir, au fost plantaţi, weekend-ul trecut, peste 7.500 de puieţi de salcâm.

”Am învăţat în toţi aceşti ani de Plantări în Ţara lui Andrei că pădurile pe care ni le dorim nu se obţin prin acţiuni singulare, ci prin efort continuu şi activităţi susţinute de întreţinere şi completare. Pentru fiecare arbore matur sunt plantaţi cel puţin trei puieţi. Pentru fiecare plantare se intervine pe teren cu lucrări specifice de îngrijire de cel puţin trei ori pe an. Şi acest lucru este posibil doar prin menţinerea parteneriatului strâns dintre Petrom, MaiMultVerde, administraţiile şi comunităţile locale. De aceea ne-am întors şi în comuna Marca, Judeţul Sălaj pentru a completa suprafaţa plantată în 2011, în locurile cu un grad redus de prindere.” a declarat Doru Mitrana, reprezentant Mai Mult Verde

”Ne bucurăm că locuitorii din Marca au răspuns încă o dată invitaţiei noastre. Le mulţumim celor 180 de voluntari implicaţi, precum şi Primăriei Marca pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului.”a declarat Marta Navay, voluntar Petrom.Comuna sălăjeană Marca este cuprinsă şi în alt proiect Petrom. Este vorba despre "Fabricat în Ţara lui Andrei", unde printre cele 20 de proiecte selectate pentru finală se numără şi cel propus de Fundaţia Agapis din Zalău, care vrea să dezvolte şi la Marca o intreprindere socială de genul celei înfiinţate în 2010 la Valcău de Jos. Luna aceasta vor fi anunţate cele 10 proeicte câştigătoare, care vor primi finanţări în valoare totală de 350.000 de lei pentru iniţierea afacerii. De asemenea, câştigătorii vor beneficia de consultanţă din partea experţilor Fabricat în Ţara lui Andrei, timp de aproximativ un an, în domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările