9 obiecte din casă care ar trebui curăţate în fiecare zi. De ce trebuie să schimbi zilnic prosoapele de bucătărie

9 obiecte din casă care ar trebui curăţate în fiecare zi. De ce trebuie să schimbi zilnic prosoapele de bucătărie

Bucătăria poate găzdui o grămadă de bacterii FOTO Arhivă

Tuturor ne place să trăim într-o locuinţă curată şi ordonată, însă de multe ori, din lipsă de timp, ne este imposibil să facem curăţenie în fiecare zi. Cu toate acestea, este important de ştiut că unele lucruri din casă necesită mult mai multă atenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată câteva obiecte din casă pe care ar trebui să le cureţi în fiecare zi, potrivit Bright Side.

Prosoapele de bucătărie

Studiile recente au demonstrat că prosoapele de vase sunt cele mai contaminate obiecte din bucătărie. În aceeaşi situaţie se regăsesc prosoapele de mâini din bucătărie. Întrucât sunt folosite de mai multe ori într-o zi, ele se murdăresc foarte repede. Din acest motiv, atât prosoapele din bucătărie, cât şi cele din baie ar trebui schimbate o dată la câteva zile sau, daca familia este numeroasă, chiar şi în fiecare zi.

Cheile

Cheile poartă mai multe bacterii decât butoanele liftului. Nu obişnuim să le curăţăm, le atingem cu mâinile murdare, obişnuim să le ţinem în buzunare murdare şi nu o dată le-am scăpat pe jos. În aceste condiţii, odată cu cheile, aducem în casă foarte mulţi microbi. Pentru a evita situaţiile de acest gen, este idicat să le curăţăm regulat cu şeveţele dezinfectante.

Gresia din baie

Pentru a-ţi simplifica munca de curăţare a gresiei murdare din baie, fă-ţi un obicei din a şterge pereţii de la duş după fiecare spălare. Păstrându-ţi baia uscată, vei preveni apariţia bacteriilor şi a mucegaiului.

Buretele de vase

Buretele de vase este este un al obiect murdar din bucătărie. Îl folosim pentru a spăla vase, de a strânge firimiturile, de a şterge chiuveta ori tocătorul de lemn. Cel mai simplu mod de a dezinfecta un burete este în cuptorul cu microunde. Trebuie doar să îl speli bine şi să îl pui umed în cuptor timp de maxim două minute, pe putere redusă. Urmăriţi cu atenţie procesul şi opriţi cuptori imediat dacă vedeţi că buretele scoate fum. Atenţie! Bureţii care au suprafeţe metalice pentru frecat nu pot fi igienizaţi cu metoda cuptorului!

Chiuveta

După ce te speli pe mâini ori speli vasele, chiuveta nu va rămâne curată, pentru că numeroşi microbi şi bacterii se vor ataşa de pereţi.

Vasele murdare lăsate în apă, la înmuiat

Renunţă la prostul obicei de a lăsa vasele murdare la înmuiat, în chiuvetă, până în ziua următoare, pentru că resturile de mâncare se vor strica şi astfel bacteriile se vor înmulţi. Cel mai bine este să speli vasele după fiecare masă.

Filtrul de cafea

Cafetiera este un focat de bacterii şi mucegai, aşa că trebuie curăţată zilnic. Pentru asta este nevoie să desfaci aparatul, lucru care îţi va permite să elimini cu uşurinţă resturile de cafea.

Tocătorul

Dacă utilizaţi spatule şi tocătoare realizate din lemn, înmuiaţi-le pentru câteva minute într-un amestec de oţet şi apă, în cantităţi egale, de fiecare dată când aţi terminat de gătit. Acest truc va distruge bacteriile şi ciupercile de pe suprafeţele din lemn.
Orice tocător trebuie curăţat şi dezinfectat în mod regulat, indiferent de materialul din care este confecţionat. Pentru asta, diluaţi o linguriţî de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de litru de apă fierbinte şi puneţi soluţia obţinută astfel peste suprafaţa tocătorului. Lăsaţi să acţioneze timp de 5-10 minute, apoi clătiţi sub jet de apă.

Pensulele şi bureţii de machiat

Dacă utilizaţi aceeaşi pensulă de machiaj pentru o perioadă lungă de timp, perii produsului ar putea ajunge să găzduiască tot felul de bacterii şi germeni, ce vor ajunge cu uşurinţă pe faţă. Ca să eviţi astfel de situaţii, curăţă aceste ustensile de machiaj cu apă caldă şi săpun, după fiecare utilizare.

Vă mai recomandăm:

Top 10 locuri comune în care ne umplem de bacterii periculoase. Unde se ascund cel mai frecvent acarienii

Ai de trimis un obiect de valoare prin poştă? Cum să te protejezi când coletul se pierde ori este distrus

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările