24 de migranţi descoperiţi într-un microbuz. Un sălăjean a încercat să îi scoată ilegal din ţară

24 de migranţi descoperiţi într-un microbuz. Un sălăjean a încercat să îi scoată ilegal din ţară

Un cetăţean din Sălaj le-a fost călăuză FOTO Poliţia de Frontieră

Printre cetăţenii sirieni şi irakieni ascunşi în autoutilitară se numărau şi 13 minori cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 24 cetăţeni din Irak şi Siria, majoritatea solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera călăuziţi de un cetăţean român. Descoperirea a avut loc duminică, 20 august, la miezul nopţii, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale. Cu această ocazie, oamenii legii au observat pe sensul de mers dinspre autostrada A1 înspre oraşul Nădlac, o  autoutilitara marca Mercedes Vito.

"Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoutilitarei şi la legitimarea şoferului, constatând că este vorba despre cetăţeanul român, Nicolae F., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Sălaj. De asemenea, în interiorul autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de cetăţeni străini", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, 8 bărbaţi, 3 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, iar minorii între 2 şi 16 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

La cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit migranţilor  lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Mai puteţi citi:

Sălăjean prins la volanul unei cisterne în care erau ascunşi 42 de migranţi

UPDATE 26 de migranţi, printre care şi şase minori, abandonaţi într-un camion în Nuşfalău. Călăuzele lor au dat bir cu fugiţii

citeste totul despre: