Zi de doliu pentru iubitorii de animale din Bârlad. Azi a avut loc a doua tranşă de eutanasiere a maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la adăpostul public de câini fără stăpân din Bârlad, a fost administrată injecţia letală la 60 de patrupede. Animalele au fost ţinute în adăpost, conform legii, mai mult de 14 zile, interval în care nimeni nu a venit să-i adopte.

Luni, 12 mai, a avut loc, la Bârlad, a doua tranşă de eutanasiere a câinilor fără stăpân. 60 de patrupede au primit injecţia letală, spre necazul iubitorilor de animale.
Locurile din adăpost, 167 la număr, erau ocupate de mai bine de două săptămâni şi cum nu s-au găsit persoane care să-i adopte, s-a recurs la ultima soluţie.

Pe 18 martie a avut loc prima tranşă a eutanasierilor: 50 de câini. Urmează ca autorităţile locale să stabilească o nouă rundă de eutanasiere după ocuparea locurilor din padocuri.
La fel ca în prima tranşă a eutanasierilor, şi la a doua, cea de astăzi, s-a prezentat la adăpostul public Lucia Călinoiu, preşedintele Asociaţiei „Help Azorel”, pentru a se asigura că procedura este îndeplinită conform legii. Nu i s-a permis să treacă de poarta adăpostului.

Eutanasierea este făcută de medicul veterinar Ioan Bejan, cel care s-a ocupat în anii trecuţi de campania publică de sterilizare a câinilor fără stăpân. Leşurile sunt neutralizate la un incinerator din Suceava.

De la începutul anului, au fost adiptaţi aproximativ 250 de câini. Asociaţia „Help Azorel” a salvat de la moarte 200 de maidanezi pe care i-a adăpostit într-un padoc  amenajat pe raza localităţii Bădeana, alţi 12 câini au fost adoptaţi de persoane fizice din oraş şi alţi căţei au fost adiptaţi de la distanţă de iubitori şi sunt îngrijiţi într-un adăpost amenajat la fosta fabrică de tutun.


 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite