Zeci de proprietari de maşini din Vaslui au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise pentru a-şi putea înmatricula autoturismul peste rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeratie inmatriculari
Aglomeratie inmatriculari

Zeci de proprietari de maşini au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise Vaslui pentru a-şi putea înmatricula autoturismul peste rând, având în vedere aglomeraţia înregistrată după 1 februarie, odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare. Programările on-line au ajuns deja în luna martie.

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Vaslui au depistat zeci de bonuri de ordine falsificate de către posesorii de maşini care s-au aşezat la cozile interminabile de la uşile insituţiei în primele zile de la eliminarea taxei de primă înmatriculare.

Pentru a putea trece peste rând, unii proprietari de maşini au xeroxat la copiator bonurile originale emise de către angajaţii SPCRPCIV Vaslui la primele ore ale dimineţii, înainte de deschiderea ghişeelor.

”Dublurile la bonuri le-am descoperit abia la sfârşitul zilei, când am constatat că, faţă de o sută de programări, s-au făcut peste 120 de înmatriculări. În consecinţă, pentru a nu mai apărea aceste inadvertenţe, am decis să trecem şi numele proprietarului de autoturism pe bon astfel încât acestea să nu mai poată fi copiate şi apoi utilizate”, a declarat, duminică, pentru News.ro şeful SPCRPCIV, Dumitru Tăbăcaru.

În primele trei zile de la eliminarea taxei de primă înmatriculare, la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate aproape 400 de cereri de înmatriculare, din care 170 numai în prima zi. În condiţiile în care SPCRPCIV Vaslui dispune de o singură persoană pentru această operaţiune, numărul de înmatriculări a fost limitat la o sută pe zi, din care 20 din rândul proprietarilor care îşi fac programări on-line pe site-ul Prefecturii Vaslui.

În cursul serii de duminică, programările ajunseseră pe data de 9 martie 2017. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite