Zece dintre tinerii aduşi de pe litoral au COVID-19. Toţi au rămas internaţi în spital, cu excepţia fetei plecate la mare fără să aştepte rezultatele

Zece dintre tinerii aduşi de pe litoral au COVID-19. Toţi au rămas internaţi în spital, cu excepţia fetei plecate la mare fără să aştepte rezultatele

Zece dintre adolescenţii care au plecat pe litoral în urma unei petreceri de majorat, organizată la Vaslui, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în urma prelucrării testelor în laborator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Vaslui, cele zece cazuri COVID-19 au fost confirmate la grupul de 17 tineri aduşi de pe litoral, în primele două serii. Cele zece îmbolnăviri se adaugă cazului zero: adolescenta care a plecat pe litoral fără a aştepta rezultatele testului COVID, efectuat pe 31 august, deoarece prezenta semne de răceală. 

Paradoxal, adolescenta considerată cazul zero este singura din grupul tinerilor confirmaţi cu COVID-19 care nu a rămas internată la spital. 

Potrivit medicului Angela Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” Bârlad, toţi cei zece adolescenţi care aseară au primit confirmarea că sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au rămas internaţi în spital.

Într-o discuţie cu reporterul ”Adevărul” adolescenta considerată cazul zero a declarat că se află izolată la domiciliu „pe semnătura părinţilor”.

De altfel, adolescenta a beneficiat de un tratament preferenţial faţă de restul grupului, fiind adusă de pe litoral cu o ambulanţă chiar de către tatăl ei, ambulanţier în cadrul Serviciului de Ambulanţă Vaslui. În mod firesc, tatăl ar fi trebuit să intre în izolare la domiciliu, de îndată ce fiica sa a primit confirmarea că este infectată cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, conducerea SAJ Vaslui a permis ca angajatul să efectueze deplasarea la Costineşti. 

„Adevărul“ a încercat să obţină un punct de vedere de la directoarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui în legătură cu această situaţie, însă până la ora publicării materialului nu a putut fi contactată, adjunctul şi purtătorul de cuvânt al instituţiei fiind în concediu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: