Zece remedii naturiste care ne scapă de „roşu în gât“. Cum putem scăpa de durerea chinuitoare fără medicamente

Zece remedii naturiste care ne scapă de „roşu în gât“. Cum putem scăpa de durerea chinuitoare fără medicamente

Durerile in gât sunt în cele mai multe cazuri infecţii virale

Odată cu sezonul rece, afecţiunile respiratorii, asociate cu durerile în gât, aduc disconfort atât copiilor, cât şi adulţilor. Pentru că în majoritatea situaţiilor celebrul ”roşu în gât” este o afecţiune de natură virală, medicii nu recomandă antibioticele la care mulţi bolnavi apelează după ce apar primele semne ale bolii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antibioticul este recomandat doar atunci când roşul în gât este de origine bacteriană, când apare amigdalita pultacee (puroiul pe amigdale). În rest, putem scăpa de roşu în gât cu remedii naturiste, ieftine şi la îndemână. 

”Adevărul” vă propune astăzi zece remedii naturiste, pentru a scăpa de roşul în gât, recomandate de fitoterapeutul Elena Josan

1. Ceaiurile calde

Pentru că principalul pericol care îl ridică roşul în gât este deshidratarea, se recomandă recomandă ca atunci când suferim de o astfel de afecţiune să consumăm cât mai multe ceaiuri. 

Sunt recomandate infuziile calde, nu fierbinţi, de muşeţel, gălbenele, tei, pătlagină, podbal, nalbă, lumânărică, cimbrişor de câmp, cimbru sau ­echinacea. Acestea calmează durerile de la nivelul gâtului, iar pentru efecte şi mai bune se recomandă îndulcirea cu miere de albine. 

2. Propolisul 

Propolisul este considerat o adevărat mină de beneficii pentru sănătate şi este recomandat în cazul durerilor în gât, dată fiind acţiunea lui antibac­teria­nă, antivirală, ­anestezică, antiinflamatoare şi cicatrizantă. Propolisul se poate administrat atât sub formă de tinctiură, cât şi sub formă de tablete. În cazul tinctiurii, fitoterapeutul recomandă câte o picăturp la un kg/corp, câte două doze pe zi. După administrarea propolisului, nu se consumă nimic timp de jumătate de oră.

3. Cartofii cu oţet

Un alt remediu naturist folosit încă de pe vremea bunicilor noştri sunt cartofii. Legăturile de gartofi stropiţi cu oţet fac adevărate minuni în cazul durerilor în gât. Cartofii se spală se taie în felii mici sau se dau prin răzătoare şi se stropesc cu o soluţie diluată cu oţet, se aşează într-un tifon şi se leagă în jurul gâtului. Efectele calmante apar imediat, ne asigură fitoterapeutul Elena Josan.

4. Gargara cu sare

O altă soluţie naturistă pentru calmarea durerilor provocate de roşul în gât este asigurată de gargara cu apă sărată. Se amestecă o linguriţă de sare cu jumătate de litru de apă caldă, din care se face gargară de mai multe ori pe zi. Gargara cu apă sărată este recomandată atunci când durerile din gât sunt asocite cu mâncărimea. Apa cu sare are efect calmant şi distruge bacteriile.

5. Mierea

Cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene, mierea de albine ajută la recuperea sănătăţii gâtului, contribuind la fluidizarea secreţiilor şi reducând inflamaţia. Este recomandată atât în formă naturală, câte o linguriţă de trei ori pe zi, cât şi ca îndulcitor pentru ceai.  

6. Lămâia

Un alt remediu naturist pentru durerile de gât este lămâia. Consumată ca limonată călduţă sau suc diluat într-o cantitate egală cu apă, lămâia calmează durerea şi iritaţia de la nivelul gâtului.   

7. Usturoiul

Usturoiul este o legumă cu proprietăţi incredibile pentru sistemul imunitar. Având efect antimicrobian, usturoiul este recomandat în cazul roşului în gâ, pentru că distruge germenii, care provoacă durerea. Se recomandă a se consuma crud (mestecat sau zdrobit în prealabil).

8. Frunzele de varză

Asemenea cartofului, varza are efecte calmante asupra afecţiunilor gâtului. Putem scăpa de durerile din gât, aplicând legături cu frunze de varză zdrobite.

9. Gargara cu salvie 

Un alt antiseptic natura, salvia ne ajută, graţie uleiurilor sale volatile, să scăpăm de roşul în gât. Este recomandat a se administra sub formă de gargară. O linguriţă de plantă de salvie se lasă la infuzat câteva minute, din care se face gargară de mai multe ori pe zi.    

10. Decoctul de ceapă

Ceapa are efecte benefice în cazul durerilor în gât, mai ales atunci când acestea încep a fi asociate cu tuse. Se recomandă decoctul de ceapă, preparat din două cepe, care se fierb într-un litru de apă, timp de un sfert de oră. Ceaiul obţinut se îndulceşte cu miere. Dincolo de mirosul nu tocmai agreabil, efectele sunt imediate, prin calmarea durerii în gât şi a tusei.

Vă mai recomandăm:

Cât de benefice sunt tratamentele naturiste pentru trup şi pentru minte: explicaţia medicilor, avantaje şi dezavantaje

Ponturi pentru creşterea imunităţii organismului. Care este cel mai puternic „medicament“ oferit de natură

Leacurile naturale care te ţin departe de afecţiunile renale. Ce soluţii oferă specialiştii

Planta care aduce fericirea: sunătoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase

 

Cum să-ţi dai seama că agitaţia zilnică te îmbolnăveşte: 20 de semnale ale corpului care îţi spun să te opreşti din muncă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările