Zece plante care fac minuni în bucătărie. Cine este „prinţul condimentelor“

Zece plante care fac minuni în bucătărie. Cine este „prinţul condimentelor“

Maghiranul este considerat prinţul condimentelor

Folosite drept condimente, pentru a da savoare şi gust salatelor sau mâncărurilor, verdeţurile sunt nelipsite din bucătăria românilor.  Vă prezentăm zece dintre cele mai folosite condimente naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul bârlădean Nicolae Curelea, un maestru al gastronomiei tradiţionale moldoveneşti, ne prezintă zece dintre condimentele naturale care fac ”minuni” şi care nu ar trebui să ne lipsească din bucătărie. 

1. Şofranul se foloseşte la ciorbele pescăreşti, sosuri, preparate cu orez şi prăjituri.

2. Frunzele de rozmarin se folosesc la rasolul de peşte, la rizoto, sosuri picante pentru fripturi de porc sau de berbec, mâncăruri de pasăre, cârnaţi şi vânat.

3. Frunzele de salvie se pun la peşte, fasole, carne de porc, de pasăre şi la alte fripturi.

4. Nucşoara, plantă exotică, se foloseşte la sosuri, creme, vânat, piureuri, sos de vin.

5. Izma de grădină este bună pentru aromarea preparatelor din carne de berbec, lichioruri, prăjituri, infuzii etc.

6. Maghiranul este şi el un fel de „prinţ al condimentelor”, căci se recomandă la toate preparatele culinare picante.

7. Boabele de ienupăr se pun în salate şi la castraveciorii muraţi, la ceaiuri şi vinuri.

8. Cuişoarele sunt un ingredient exotic folosit pentru aromă la toate mâncărurile şi preparatele din carne de porc, peşte, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.

9. Chimenul se foloseşte la brânzeturi, ceaiuri, supe, cârnaţi, mâncăruri cu sos, fripturi de oaie, peşte, ciuperci, diferite aluaturi şi lichioruri.

10. Cu boabe de coriandru se aromează cârnaţii, sosurile de carne, varza murată, prăjiturile, vinurile.

Profesorul bârlădean Nicolae Curelea promovează bucătăria moldovenească, oferind secretele gustoaselor şi savuroaselor reţete autentice moldoveneşti prin intermediul unui blog, intitulat Moldova Culinaria. Fost profesor de limba engleză la Liceul Mihai Eminescu din Bârlad, Nicolae Curelea, a dezvoltat o pasiune pentru gastronomie şi arta culinară, ajungând să cunoască şi să stăpânească subtilităţile tehnologice ale produselor culinare. De-a lungul anilor, a fost organizator a numeroase evenimente şi mese festive din şcoală şi din afara şcolii, care s-au bucurat de multă apreciere.
 

citeste totul despre: