Vizita ministrului Sănătăţii în judeţul natal, ţinută secret de autorităţile judeţene

Vizita ministrului Sănătăţii în judeţul natal, ţinută secret de autorităţile judeţene

Nelu Tataru FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

După vizita efectuată vineri, 10 aprilie, în judeţul Neamţ, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru va efectua o vizită şi în Vaslui, fiind aşteptat în Vama Albiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita ministrului Nelu Tătaru în judeţul Vaslui a fost tratată cu maximă discreţie de Instituţia Prefectului Vaslui, oficialităţile judeţene refuzând să comunice detalii legate de obiectivele pe care le urmăreşte oficialul Ministerului Sănătăţii în judeţul natal.  Vizita a fost confirmată, într-un final, de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, cu puţin timp înainte ca ministrul să ajungă în Huşi. 

Ministrul Sănătăţii viziteză Vama Albiţa, cel mai mare punct de trecere a frontierei de est a României. 

Înainte de sosirea la Huşi, Nelu Tătaru a vizitat Piatra Neamţ, acolo unde a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă, a cărui director a fost revocat din funcţie joi seara. 

 
“Ce am putut observa, nişte deficienţe care mi-au fost raportate şi de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, atât în anchetele epidemiologice, cât şi în circuitele existente la nivel de Spital Judeţean. În acest moment avem o conducere nouă, un medic respectat care vine din focarul de la Suceava, unde a limitat ce se întâmplă acolo şi pentru a nu ajunge ca şi spitalul din Piatra Neamţ să devină ca la Suceava, trebuie să luăm nişte decizii”, a spus Nelu Tătaru, după vizita efectuată la Piatra Neamţ.

Judeţul Vaslui nu se confruntă cu un număr mare de pacienţi COVID-19, 35 de cazuri fiind raportate până în prezent. Principalele probleme pe care autorităţile vasluiene nu au reuşit să le gestioneze au fost cele legate de carantinarea persoanelor care s-au reîntors din străinătate.
Pentru că nu au reuşit să găsească spaţii care să ofere carantină instituţionalizată, mulţi dintre vasluienii întorşi la domiciliu au fost carantinaţi la domiciliu.
Prefectura Vaslui invocă faptul că nu are o situaţie cu numărul de persoane aflate în carantină la domiciliu. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: