UPDATE Violatorul olimpicei din Bârlad, arestat la domiciliu. Andrei Spiridon nu are voie să comunice cu victima şi nici cu martorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spiridon la intrarea în Tribunalul Vaslui, unde s-a judecat contestaţia FOTO Simona Voicu
Andrei Spiridon la intrarea în Tribunalul Vaslui, unde s-a judecat contestaţia FOTO Simona Voicu

Andrei Spiridon, afaceristul din Bârlad acuzat că violat o elevă eminentă, a fost plasat în arest la domiciliu miercuri, 13 ianuarie. Iniţial, judecătorii au hotărât cercetarea sa în stare de libertate.

UPDATE 21.00 Silvian-Andrei Spiridon (29 ani) este obligat de instanţă ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice în niciun fel cu victima şi cu cei cinci martori, să nu părăsească locuinţa decât în situaţia în care este chemat să se prezinte în faţa organelor judiciare, la solicitarea acestora. Pe numele inculpatului a fost dat consemn la punctele de trecere a frontierei. Instanţa a atenţionat că "în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive".

"Constrată că acordul de mediere nr.1/7 ianuarie 2016 încheiat în baza acordului de mediere nr 1/ 7 ianuarie 2016, Frăţiman Carmen - birou mediator, nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi considerat caz care să împiedice punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale", se precizează în hotărârea pronunţată miercuri, 13 ianuarie, deTribunalului Vaslui.

Ştire iniţială:
 

Procurorii au cerut arestarea designerului Andrei Spiridon, însă Tribunalul Vaslui, instanţă ce a judecat contestaţia, a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă. 

Hotărârea i-a nemulţumit pe anchetatori, care spun că olimpica a fost supusă unei agresiuni sexuale violente, medicii legişti arătând în expertiza medico legală că tânăra a avut nevoie de 5 -6 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile identificate în zona anală şi 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile din zona genitală. 

Medicii legişti au descoperit pe trupul fetei mai multe urme de violenţă, escoriaţii, echimoze, semne care confirmă că aceasta a încercat să se apere.

Victima, plasată într-un centru de protecţie

Între timp, familia olimpicei de 17 ani a solicitat măsuri speciale de protecţie pentru a o feri de calvarul la care a fost supusă de agresor şi de comunitate după ce a fost batjocorită. Eleva eminentă din Bârlad, premiată de Ministerul Educaţiei cu “Meritul olimpic”, a fost scoasă din mediul familial şi internată pe 7 ianuarie, în regim de urgenţă, într-un centru de plasament unde beneficiază de un program special de protecţie şi consiliere psihologică intensă.

Victima a fost puternic afectată de neneorocire, dar şi de tot ce s-a întâmplat ulterior. Mama acesteia a cerut sprijinul autorităţilor pentru a o feri de presiunile la care a fost supusă de agresor şi apropiaţii acestuia după depunerea plângerii penale, dar şi a oprobriului public.

Victima: ”A fost foarte urât. Îmi este greaţă să vorbesc”

”A plecat spre ieşirea din oraş spre Podul Turcului. Pe toată perioada drumului i am spus să mă ducă acasă. A refuzat şi a spus că sunt nebună, sălbatică. Am ajuns într-un loc unde  a început să mă impingă, să mă lovească, mi-a dat rochia jos, a fost foarte urât. În tot acest timp am ţipat, m-am opus cât am putut. A început să mă ţină de mâini, apoi a început să întreţină raporturi sexuale şi la un moment dat ma împins pe bancheta din spate. Oricum a fost atât de agresiv încât îmi este greaţă să vorbesc”  victima violului

Pe 7 ianuarie, la momentul semnării acordului de mediere, fata era de câteva ore sub ordinul de protecţie, având bilet de voie pentru a se întâlni cu mama. Prin urmare, actul a fost lovit de nulitate, tutorele legal la acea oră fiind Protecţia Copilului. De altfel, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care se ocupă de minoră spun că nimeni nu a avut în vedere interesul superior al copilului, în momentul încheierii acordului de mediere. Minora şi mama au fost chemate la avocat, fără a li se comunica motivul, fiind încurajate să semneze acordul, pe motiv că cercetarea unui astfel de caz durează prea mult, iar pedeapsa pe care o riscă inculpatul este mică.

andrei spiridon si avocatul
“Familia a fost cea care a cerut să fie inclusă într-o măsură specială de protecţie. Momentan se află în plasament la un centru de specialitate unde beneficiază de un cumul de servicii. Minora este încă în evaluare şi va rămâne la centru până când se va dispune reintegrarea în familie ori altă măsură”, a spus, pentru “Adevărul”, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

FOTO: Suspectul a fost susţinut la instanţă de o tânără

silvian spiridon

Violată de inculpat, condamnată de comunitate

 Violul emoţional al copilei a continuat după noaptea în care beizadeaua cu 12 ani mai mare decât ea a dus-o pe câmp şi batjocorit-o. Dimineaţa i-a povestit mamei apoi au depus plângere la Poliţia Bârlad. A simţit nevoia să i se destăinuie celei mai bune prietene, iar aceasta i-a divulgat teribilul secret colegilor. În câteva zile a ajuns să fie arătată cu degetul de colegi şi cunoscuţi. Un psiholog din cadrul Protecţiei Copilului a mers la liceul unde învaţă fata pentru a discuta cu colegii, cerându-le să o susţină şi să o încurajeze, astfel încât să depăşească mai uşor trauma şi pentru a preveni etichetarea şi izolarea fetei.

Citeşte şi:

Olimpica violată de un afacerist şi trădată de avocaţi, încurajată de concetăţeni. Oameni au iniţiat petiţia intitulată „Violul nu se cumpără“

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite