VIDEO Cum terorizează două presupuse măicuţe un oraş întreg. Şirul lung de fărădelegi făcute sub nasul poliţiştilor: „Au împins un om în faţa trenului“

VIDEO Cum terorizează două presupuse măicuţe un oraş întreg. Şirul lung de fărădelegi făcute sub nasul poliţiştilor: „Au împins un om în faţa trenului“

Cele două femei înainte de a fi conduse la Poliţie

Un bărbat aflat pe peronul Gării Vaslui a fost împins pe şinele de cale ferată de una dintre femeile îmbrăcate în haine monahale, care în ultimele zile au îngrozit trecătorii prin comportamentul lor violent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a petrecut luni, 22 iulie, seara, în timp ce călătorii aşteptau în staţia CFR sosirea trenului de la Iaşi către Bârlad. Cele două femei, care se adresau una alteia cu titulatura ”maică”, aveau un comportament haotic.

La un moment dat, una dintre ele a a scuipat automatul de cafea aflat pe peronul gării. Apoi, brusc, una dintre femei a împins un bărbat de pe peron pe şinele de cale ferată. Acesta părea a se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu a avut timp de reacţie. 

A fost salvat de un alt bărbat chiar înainte de a sosi trenul în staţie. Un alt bărbat, care a asistat îngrozit la întreaga scenă, a mers la sediul biroului Poliţiei Transporturi din Gara Vaslui pentru a reclama incidentul, dar nu a găsit pe nimeni.

Scenă a fost relatată ulterior de soţia tânărului care a mers să reclame poliţiştilor.

”Soţul meu era în gară împreună cu fetiţa noastră. Prima dată, una dintre măicuţe s-a apropiat de automatul de cafea unde a văzut o poză cu o femeie şi a scuipat-o. La puţin timp, l-au impins pe domnul respectiv pe şinele de cale ferata, la mai puţin de un minut înainte de sosirea trenului. Omul a fost ridicat de un tânăr din gară. Soţul a mers direct către Poliţia din gară dar nu era nimeni. Ele au urcat în tren între timp. Au fost şi alte persoane agresate în gară de ele. Cel mai probabil vor reveni, întrucât am înţeles ca au mai fost în Vaslui. Nu uitaţi cazul tinerei din Bucuresti de la metrou. Şi poliţia doarme!”, a relatat soţia martorului care a asistat la scena îngrozitoare din Gara Vaslui.

Întreg incidentul s-a produs după ce cele două femei au părăsit sediul Poliţiei Municipiului Vaslui, unde au fost conduse luni după amiază pentru a da declaraţii. Şi asta după ce o tânără din Vaslui a reclamat că a fost bruscată de una dintre ”măicuţe”. 

Invitată la Poliţie pentru a da declaraţie, tânăra mamă al cărei copil căzuse de pe bicicletă în urma bruscării, a primit asigurări că cele două femei vor fi conduse de un echipaj de Poliţie în Gară şi urcate în tren, cele două ”măicuţe” având deja biletele de tren cumpărate. Acest lucru nu s-a întâmplat, poliţiştii neluând nicio măsură pentru a se asigura că femeile, care erau vizibil tulburate, nu vor provoca alte incidente. Cele două măicuţe au fost observate în timp ce se deplasau de la sediul Poliţiei Vaslui către Gară, pe jos, în aceeaşi manieră haotică, târând geamantanele pe stradă, printre maşini (foto jos).  

Cele două femei, una originară dintr-un sat din Vaslui, cealaltă din Galaţi, au fost observate încă din cursul zilei de duminică, 21 iulie, pe străzile din Vaslui. Aveau un comportament haotic, circulau cu geamantanele pe stradă, printre maşini, adresau injurii trecătorilor etc.

Oamenii le ocoleau, crezând că se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau suferă de anumite tulburări. La un moment dat, duminică, în timp ce strigau pe stradă, au fost legitimate de un echipaj al Poliţiei Locale, însă pentru că s-a considerat că nu erau violente, au fost lăsate să-şi continue deplasarea. 

Cei de la Poliţia Locală au anunţat lucrătorii Poliţiei Municipale Vaslui despre comportamentul bizar al celor două femei, însă nefiind nicio reclamaţie împotriva lor, poliţiştii au considerat că nu se impune vreo intervenţie. 

În noaptea de duminică spre luni, cele două femei şi-au continuat ”spectacolul” pe străzi, ţipând şi proferând jigniri trecătorilor.

Luni, după ce a bruscat o mămă care se plimba cu copilul în zona Crucea Gării Vaslui, cele două femei îmbrăcate în straie monahale, s-au deplasat spre Gara Vaslui, pe stradă, printre maşini, fiind ajunse de un echipaj al Poliţiei Locale Vaslui. 

Cei doi lucrători au anunţat poliţiştii Biroului Transporturi, din staţia CFR Vaslui, despre prezenţa celor două ”măicuţe” recalcitrante, însă niciun agent nu s-a deplasat la ele, femeile continuând să aibă un comportament deplasat şi în sala caselor de bilete, ţinând calea unor călători care intenţionau să ajungă la ghişeu. 

Văzând că femeile sunt nesupravegheate, poliţiştii locali au rămas ei în zonă. Ulterior, în zona staţiei CFR au ajuns şi echipajele de la Poliţie şi Jandarmi. Unul dintre jandarmi era foarte deranjat că întreaga intervenţie, ce se desfăşura pe spaţiul public, este filmată a izbucnit: ”Spiritul ăsta civic... ce vă mai plac telefoanele!”. Mai mult, jandarmii au refuzat solicitarea colegilor poliţişti de a transporta una dintre femei la sediul Poliţiei cu autospeciala Jandarmeriei. Au invocat că ”abia încap ei în maşină”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: