VIDEO Baronul PSD Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, demisie în lacrimi: „Decada Constantiniană s-a încheiat!”

VIDEO Baronul PSD Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, demisie în lacrimi: „Decada Constantiniană s-a încheiat!”

Titi Constantinescu a izbucnit în lacrimi după ce şi-a anunţat demisia FOTO Sabina Ghiorghe

Primarul PSD al Bârladului, Constantin Constantinescu, şi-a prezentat demisia în cadrul şedinţei de Consiliu Local de astăzi, 26 februarie. Edilul a invocat motive de sănătate şi nu a făcut nicio referire la acordul de vinovăţie semnat pe 12 februarie cu procurorii Curţii de Apel Iaşi, privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul PSD de Bârlad, Constantin Constantinescu, a dat citire demisiei la finele şedinţei de Consiliu Local Bârlad.

Aceasta intră în vigoare de la 1 martie şi motivul invocat a fost problemele de sănătate, nicidecum cele cu legea.

La şedinţă au fost invitaţi şefii mai multor servicii din Primărie, dar şi deputatul PSD Adrian Solomon, fin de cununie al primarului Constantinescu şi fost vice-primar în primul mandat pe care l-a avut nea’ Titi (2004-2008).

Imediat după citirea demisiei, a luat cuvântul deputatul Solomon care a ţinut să spună că “decada Constantiniană a fost plină de realizări”, apreciat că acesta a fost “cel mai bun primar din perioada postdecembristă” şi că a fost victima unor legi greşite "făcute cu fundul".

După discursul finului său, Constantin Constantinescu şi-a dus batista la ochi, a aplecat capul în pământ, apoi a ieşit din sală.

 

 

Potrivit legii, interimatul la conducerea Primăriei Bârlad va fi asigurat de viceprimarul Marin Bunea.

Edilul are calitate de inculpat într-un dosar de conflict de interese în formă continuată. Pe 12 februarie a semnat un acord de vinovăţie cu procurorii de la Curtea de Apel Iaşi şi şi-a negociat pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare. Acordul cu procurorii a fost înaintat Judecătoriei Bârlad şi a fost stabilit termenul de judecată pe 21 aprilie. Judecătorii pot respige acordul de recunoaştere a vinovăţiei dacă constată că nu sunt îndeplinite toate condiţiile formale cerute de lege şi consideră că pedeapsa negociată cu procurorii a fost prea bândă.

Constantinescu a anunţat pe 13 februarie că e posibil să demisioneze din motive de sănătate. Cu o zi înainte, pe 12 februarie, semnase acordul de vinovăţie cu procurorii. Pe 16 februarie şi-a retuşat declaraţia în cadrul unei conferinţe de presă, când a spus că e posibil să demisioneze dacă medicii îi vor recomanda repaos. Tot atunci a prezentat motivarea procurorilor DNA care i-au dat NUP pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă. A făcut referiri şi la dosarul privind conflictul de interese rămas pe masa procurorilor, fără a spune că şi-a asumat deja vinovăţia şi a acceptat cea mai bândă pedeapsă: un an cu suspendare.

Citeşte şi:

Primarul de Bârlad, transferat de urgenţă la Iaşi. Cardiologii i-au evaluat starea de sănătate

Primarul de Bârlad s-a cocoţat pe spiritul civic al oraşului. Edilul şi-a aprobat în consiliul local gazetă de propagandă

Primarul de Bârlad calcă în picioare presa potrivnică. A jignit o ziaristă spunând că meseria ei este pe şoseaua de centură şi a boicotat propria conferinţă

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO „Sfântul“ nea’ Titi: primarul Bârladului, pictat în biserică

SERIAL „ADEVĂRUL“. Toate vilele baronilor din România. Averea primarului Constantin Constantinescu, baronul ”roşu” al Bârladului

VIDEO Primarul Bârladului îi ameninţă cu moartea pe consilierii locali şi pe jurnaliştii care i se împotrivesc: „V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările