VIDEO Episcopul de Huşi, huiduit la coborârea dintr-un bolid de lux. Preasfinţitul, luat la rost de enoriaşi într-un scandal cu şpagă în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul enoriaşilor nemulţumiţi a fost dublat de cel al poliţiştilor şi jandarmilor
Numărul enoriaşilor nemulţumiţi a fost dublat de cel al poliţiştilor şi jandarmilor

O mână de enoriaşi bârlădeni au protestat în curtea Protopopiatului Bârlad şi au huiduit  feţele bisericeşti, nemulţumiţi că le-a fost luat preotul paroh. Echipaje de poliţişti şi jandarmi au înconjurat mulţimea şi s-au asigurat că vizita Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu, episcopul de Huşi, va decurge fără probleme

Aproximativ 20 de enoriaşi nemulţumiţi că preotul paroh al bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad, Sorin Chirvase, a fost înlăturat din parohie în urmă cu opt luni, s-au adunat azi dimineaţă, 12 mai, în faţa Protopopiatului Bârlad. Timp de mai bine de două ore au aşteptat sosirea episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, pentru a-i înmâna un memoriu şi pentru a-i solicita direct să le fie readus preotul înapoi.

Prezenţa Preasfinţitului a fost ocazionată de întrunirea preoţilor şi a profesorilor de religie care predau în şcolile din Protopopiatul Bârlad, şi a fost anunţată pentru ora 11.30.

Susţinătorii au fost în mare parte liniştiţi dar huiduielile au început când a ieşit din din clădire preotul Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad. Credincioşii nu au fost lăsaţi să intre în curtea Protopopiatului, ci au aşteptat în exteriorul curţii.

Cu puţin înainte să intre pe poartă bolidul de lux al episcopului Corneliu Bârlădeanu, echipaje de poliţişti şi jandarmi au apărut în zonă. Mulţimea s-a apropiat până la intrarea în Protopopiat. SUV-ul preasfinţitului a fost parcat chiar în uşa clădirii şi enoriaşii au fost ţinuţi la distanţă de echipajele de ordine.

Episcopul Corneliu Bârlădeanu a coborât după ce un preot i-a deschis uşa, a trecut pe lângă copiii îmbrăcaţi în costume populare care îl aşteptau la intrare cu pâine şi sare. Nu a stat nicio secundă să-i binecuvânteze pe credincioşi ori să le asculte păsurile. Oamenii au rămas cu memoriul în mână şi şi-au exprima verbal nemulţumirile. Nu au lipsit huiduielile şi cuvintele grele: "huo", "hoţii", "daţi-ne bisericile înapoi" etc.

Enoriaşii bisericii "Sfântul Spiridon" Bârlad sunt în fierbere din toamna anului trecut când au aflat că vor rămâne fără preotul paroh. Părintele Sorin Chirvase s-a spovedit în faţa lor şi a dezvăluit câte biruri îi sunt impuse de superiorii ierarhici. Ba chiar a pomenit şi de şpaga din Biserică. "Ştiţi situaţia tatălui meu, Ioan Chirvase, care a fost preot în această biserică. Am fost scos din biserica parohială ridicată de el, stau cu chirie. Am pus capul în pământ. Tatăl meu a fost scos la pensie şi i-a spus plângând protopopului Lăiu (n.r. - Vasile Lăiu, protopop de Bârlad) că trebuia să fie lăsat măcar jumătate de an, ca să termine biserica de reconstruit, să sfinţească şi să plece liniştit la pensie. Vă spun ceva ce n-am spus la nimeni - părintele protopop i-a spus: <Du-te şi dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori>. N-a avut acei bani şi a fost trimis urgent la pensie. S-a îmbolnăvit de inimă, mama a ajuns la Psihiatrie, eu m-am îmbolnăvit de diabet, fac insulină”, a spus preotul Sorin Chirvase pe 16 noiembrie 2014.

Citeşte şi:

VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“ Sorin Chirvase, preotul paroh al Bisericii „Sântul Spiridon“ din Bârlad, a rupt tăcerea după ce Episcopia Huşi i-ar fi impus biruri care îl obligă să ia şi pielea de pe enoriaşi, apoi l-a mutat disciplinar la ţară.

VIDEO Răscoală în biserică. Preotul antişist, huiduit în Casa Domnului de gloata nemulţumită  Protestele s-au desfăşurat simultan în două biserici din Bârlad, enoriaşii fiind nemulţumiţi că protopului Vasile Lăiu, supranumit Antişistul, a schimbat preoţii parohi

Preot scârbit de Biserică. Cum s-a lepădat de sutană duhovnicul alungat din parohie cu mascaţii: „Nu mă identific cu hoţia din sistem“  Lucian Botez (31 ani), fost preot paroh în localitatea vasluiană Bozia, este primul răzvrătit al tagmei bisericeşti din judeţ care a luat atitudine împotriva abuzurilor Episcopiei Huşi. După cinci ani de umilinţe şi trei ani de procese, lupta împotriva sistemului corupt i-a lăsat un gust amar: „Parohia e o sursă de venit pentru dorinţele şi plăcerile Episcopului Corneliu“.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite