VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

Enoriaşii au protestat în curtea bisericii şi au ameninţat că vor pune sechestru

La o săptămână după ce câţiva enoriaşi s-au adunat în curtea Protopopiatului Bârlad şi l-au huiduit pe PS Corneliu Bârlădeanu, au organizat un protest în curtea bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad. Credincioşii au decis să nu mai dea bani pentru Biserică şi traiul îndestulat al celor care nu fac cinste sutanei

Ştiri pe aceeaşi temă

Enoriaşii bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad, judeţul Vaslui, ameninţă că vor bloca accesul în biserică şi că vor merge cu jalba în proţap la Mitropolia Iaşi pentru a-şi găsi dreptatea. Marţi, 19 mai, mai mulţi credincioşi de vârsta a III-a, s-au adunat în curtea lăcaşului sfânt şi au cerut răspicat să le fie adus preotul înapoi.

În urmă cu o săptămână, pe 12 mai, aceeaşi bătrâni s-au proptit la poarta Protopopiatului Bârlad şi au aşteptat să vină PS Corneliu Bârlădeanu pentru a-i înmâna un memoriu. Episcopul de Huşi i-a ignorat pe credincioşi şi oamenii l-au huiduit pe Preasfinţitul când a coborât din bolidul de lux cu care şi-a făcut intrarea.

"Am adunat bani să plătim datoria bisrecii către Episcopia Huşi numai să ne fie adus preotul Sorin Chirvase înapoi. Iniţial ne-au spus că acceptă dar când am vrut să plătim am fost refuzaţi. Am decis să nu mai dăm niciun ban Bisericii. Am sunat la Mitropolia Iaşi şi am cerut să fin primiţi în audienţă. Când au auzit depsre ce e vorba ne-au închis telefonul şi nu au mai răspuns", s-au plâns enoriaşii.

Ameninţă cu sechestrarea bisericii

Bătrâneii au acordat un scurt termen Episcopiei pentru a îndrepta greşeala: "Dacă nu este lăsat preotul nostru să slujească de Înălţare, vom bloca intrarea în biserică. Să nu mai intre nimeni. Am stabilit cu toţii să nu mai dăm niciun ban la biserică".

Oamenii sunt nemulţumiţi că preotul paroh Sorin Chirvase de la biserica "Sf. Spiridon" Bârlad a fost transferat în urmă cu şapte luni la o parohie săracă dintr-un cătun îndepărtat. Credincioşii susţin că au pus mână de la mână pentru a aduna banii necesari plătirii datoriei pe care o avea preotul faţă de Episcopia Huşi, bani care ar fi trebuit să fie adunaţi de la oameni prin vânzarea de lumânări, Sfintele vase, calendare ori cărţi bisericeşti.

Părintele Sorin Chirvase s-a spovedit enoriaşilor în postul Crăciunului, la finele ultimei slujbe pe care a ţinut-o în biserica "Sf. Spiridon". Atunci le-a spus credincioşilor că a intrat în dizgraţia Protopopiatului Bârlad şi a Episcopiei Huşi pentru că a nu a putut să-şi plătească birurile. Preotul avea 24.000 lei datorie către Epiecopia Huşi. Tot atunci a pomenit de şpăgile percepute pentru păstrarea parohiilor. tatălui său, Ion Chirvase, preot ca şi el, i s-a cerut 20.000 euro şpagă, bani pe care nu a avut de unde să-i ia şi a fost pensionat înainte să termine lucrările la reabilitarea bisericii.

Citeşte şi:

Bolidul de lux al episcopului de Huşi, enoriaşii şi birurile. Cât plătesc credincioşii pentru viaţa de nabab a Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul  Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor. Cel mai mare bir impus e cel pe pomelnice, cu preţ prestabilit

VIDEO Episcopul de Huşi, huiduit la coborârea dintr-un bolid de lux. Preasfinţitul, luat la rost de enoriaşi într-un scandal cu şpagă în biserică O mână de enoriaşi bârlădeni au protestat în curtea Protopopiatului Bârlad şi au huiduit  feţele bisericeşti, nemulţumiţi că le-a fost luat preotul paroh. Echipaje de poliţişti şi jandarmi au înconjurat mulţimea şi s-au asigurat că vizita Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu, episcopul de Huşi, va decurge fără probleme

VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“ Sorin Chirvase, preotul paroh al Bisericii „Sântul Spiridon“ din Bârlad, a rupt tăcerea după ce Episcopia Huşi i-ar fi impus biruri care îl obligă să ia şi pielea de pe enoriaşi, apoi l-a mutat disciplinar la ţară.

VIDEO Răscoală în biserică. Preotul antişist, huiduit în Casa Domnului de gloata nemulţumită  Protestele s-au desfăşurat simultan în două biserici din Bârlad, enoriaşii fiind nemulţumiţi că protopului Vasile Lăiu, supranumit Antişistul, a schimbat preoţii parohi

Preot scârbit de Biserică. Cum s-a lepădat de sutană duhovnicul alungat din parohie cu mascaţii: „Nu mă identific cu hoţia din sistem“  Lucian Botez (31 ani), fost preot paroh în localitatea vasluiană Bozia, este primul răzvrătit al tagmei bisericeşti din judeţ care a luat atitudine împotriva abuzurilor Episcopiei Huşi. După cinci ani de umilinţe şi trei ani de procese, lupta împotriva sistemului corupt i-a lăsat un gust amar: „Parohia e o sursă de venit pentru dorinţele şi plăcerile Episcopului Corneliu“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: