VIDEO Bârlădenii vor plăti mai mult pentru transportul în comun: „Mulţumim Guvernului Ponta”

VIDEO Bârlădenii vor plăti mai mult pentru transportul în comun: „Mulţumim Guvernului Ponta”

Şedinţa CLM Bârlad din 30 mai 2014 FOTO Sabina Ghiorghe

În şedinţa CLM Bârlad din 30 mai 2014 au fost votate două proiecte de hotărâri care vizează scumpiri ce vor afecta buzunarele cetăţenilor: preţul biletului pentru transportul în comun şi biletul de intrare în Grădina ZOO. Singurul consilier care a combătut proiectele nu a fost luat în seamă de colegi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul biletelor de călătorie pentru mijloacele de transport în comun în Bârlad se va scumpi cu 20 de bani, de la 1,8 lei cât este acum, la 2 lei pentru o călătorie. O altă scumpire votată în aceeaşi şedinţă a CLM Bârlad vizează Grădina Zoologică. Preţul biletului se va dubla, de la 2 lei, la 4 lei. Grupurile organizate vor plăti la jumătate.
Noile tarife vor intra în vigoare imediat după validarea voturilor consilierilor locali, chiar de la 1 iunie. Fiecare din cele două proiecte a trecut prin CLM cu 12 voturi pentru acordate de PSD şi PNL, 3 abţineri şi 3 voturi împotrivă (PD-L şi PP-DD).

Daniel Buzamăt, consilier local PD-L, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de noile scumpiri: „Bârlădenii nu au de unde să ştie de ce se scumpesc biletele. Hai să le explicăm. Mulţumim Guvernului Ponta pentru acciza la motorină”. Cât priveşte dublarea preţului pentru vizitarea Grădinii ZOO, Buzamăt a comentat că este mult prea mult, mai ales că toate cheltuielile de întreţinere sunt suportate de la bugetul local şi nu se pune problema autofinanţării. Tot Buzamăt a fost singurul consilier local care a luat atitudine la şedinţa din 30 aprilie împotriva proiectului de hotărâre ce viza dublarea numărului de membri ai Consiliului de Administraţie al SC CUP SA, societate din aparatul CL.

Scumpirea biletelor pentru transportul în comun s-a impu sca urmare a scumpirii motorinei. În solicitarea depusă de transportator la Primărie se arată că: „Motivele pentru care solicităm modificarea tarifului de transport sunt legate, în primul rând, de creşterea preţului la carburanţi (de la 5,30 lei/litru în luna martie 2011 la 6,15 lei/litru în aprilie 2014), creşterea preţului la piesele de schimb şi uleiuri şi, de asemenea, creşterea salariului minim pe economie. Menţionăm că preţul motorinei reprezintă 38%-40% din costurile pentru o călătorie”.

Ultima scumpire a călătoriei cu autobuzul a avut loc în aprilie 2011, de la 1,6 lei, la 1,8 lei. În Bârlad sunt peste 3.000 de persoane care beneficiază de gratuităţi (persoane cu dizabilităţi, asistenţi personali, persecutaţi şi deportanţi politic).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: