UPDATE Cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţul Vaslui. Drumuri şi curţi inundate în urma precipitaţiilor abundente

UPDATE Cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţul Vaslui. Drumuri şi curţi inundate în urma precipitaţiilor abundente

Administraţia Naţiononală de Meteorologie a emis alertă de cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţele Galaţi şi Vaslui, fiind anunţate precipitaţii abundente şi grindină.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE2 Meteorologii au prelungit atenţionarea de cod portocaliu până vineri, 24 mai, ora 20. În judeţul Vaslui sunt vizate comunele: Puieşti, Ivăneşti, Dragomireşti, Zăpodeni, Băceşti, Dumeşti, Voineşti, Rebricea, Todireşti, Pungeşti, Tăcuta, Ştefan cel Mare, Poieneşti, Oşeşti, Ghergheşti, Negreşti, Deleşti, Dăneşti, Gârceni, Coşmeşti, Vultureşti şi Rafaila.  

UPDATE1 În ultimele ore, în judeţul Vaslui s-au înregistrat precipitaţii abundente în mai multe zone ale judeţului. În municipiul reşedinţă de judeţ au căzut 46,8l/mp în 30 de minute, iar la Bârlad 17 l/mp în 20 de minute, poaia fiind însoţită de grindină cu diametru de 10-20 mm.

Urmare a precipitaţiilor şi a aluviunilor, pe mai multe drumuri din judeţ se circulă cu dificultate. Circulaţia a fost blocată pe Drumul European 581, în zona Creţeşti, iar pe DN 2F se circulă cu dificultate în zona Puşcaşi.

Mai multe curţi ale caselor sociale din suburbia Rediu (Vaslui) sunt inundate.

Ştire iniţială: Potrivit meteorologilor, până la ora 15.45, sunt aşteptate local cantităţi de apă ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de dimensiunii medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. În judeţul Vaslui sunt vizate localităţile Murgeni, Fălciu, Blăgeşti.

Precipitaţii abundente s-au înregistrat şi în municipiul Bârlad. Timp de aproximativ 20 de minute, au căzut cantităţi însemnate de precipitaţii, mai multe străzi fiind inundate. O casă din apropierea Şcolii nr. 10 a fost inundată, la faţa locului intervenind pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Detasamentul Bârlad intervine în localitate pentru evacuarea apei dintr-o casă situată pe strada Aleea Crângului, în apropiere de şcoala Nr. 10. Apa a refulat dintr-un canal colector şi a inundat curtea şi două dintre camerele locuinţei, în interiorul casei apa având 30-40 centimetri. S-a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi o motopompă”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: