Vasluiul va avea bazin de înot olimpic. Noua construcţie costă 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Investiţia va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, iar executarea lucrărilor va dura 18 luni. Capacitatea clădiriii este de 1.127 de persoane, iar structura va fi dotată cu trei bazine de înot.

Bazinul de înot olimpic va fi construit pe un regim de înălţime S+P+M (subsol + parter + mezanin) şi va avea trei bazine de înot (un bazin de 50 x 25 metri pentru concursuri internaţionale, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru antrenamente, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru copii), precum şi toate spaţiile anexe necesare, spun reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

În timpul competiţiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcţii auxiliare (salvamari, personal terapii), 989 de persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială şi 13 angajaţi.

Bazinul de înot de dimensiuni olimpice care va fi construit Vaslui va fi prevăzut cu un sistem de 126 de panouri solare cu câte 30 de tuburi vidate montate pe o structură metalică în parcare, pentru a nu încărca acoperişul construcţiei proiectate.  Astfel, energia va fi produsă din surse regenerabile.

De asemenea, se va instala un sistem de generare a energiei electrice cu panouri solare fotovoltaice, inclusiv stocare în baterii, pentru consumul propriu al clădirii, puterea instalată a sistemului propus fiind de 95 kW, mai precizează Ministerul Dezvoltării.

Bazinul olimpic are o valoare totală de 97.129.000 lei ( aproape 20 de milioane de euro). Investiţia va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Executarea lucrărilor este estimată că va dura 18 luni.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum puteţi urma cursuri de înot. De unde se pot procura abonamentele pentru copii

Bazine de înot performante în comune fără canalizare. „N-avem nici gaze, le încălzim cu o centrală pe lemne”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite