Vasluian acuzat că a violat şi ucis două tinere în Germania şi Austria. Femeile au fost atacate în timp ce făceau jogging

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti şi procurori au descins duminică, 4 iunie, la locuinţa unui bărbat din municipiul Huşi (judeţul Vaslui), acuzat că ar fi comis două violuri şi două crime pe teritoriul Germaniei, unde lucra ca şofer de camion.

Autorităţile germane l-au reţinut pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, însă nu i-au făcut publică identitatea. La Huşi, percheziţiile au avut loc locuinţa unei familii, al cărei fiu, Cătălin C., este stabilit cu soţia şi cei doi copii în Germania. De la locuinţa acestora, poliţiştii au ridicat mai multe probe, printre care şi un autoturism, care aparţinea bărbatului aflat în Germania. 

Anchetatorii germani afirmă că bărbatul din Huşi a violat şi ucis o tânără de naţionalitate germană şi o studentă din Franţa, aflată la studii în Austria. Cele două tinere au fost atacate în timp ce făceau jogging, fiind ucise cu o bară metalică de la camion. Arma crimei şi i-a ajutat pe politisti să îl identifice, iar probele ADN l-au indicat ca fiind autorul celor două crime. 

Prima crimă a avut loc pe 11 ianuarie 2014 în Kufstein, Austria, iar a doua faptă în noiembrie anul trecut, într-o zona viticolă, de lângă oraşul Endingen, din sud-vestul Germaniei, unde a fost descoperită şi arma crimei, pe care se aflau urme de sânge.
În ambele cazuri, locul crimei se afla foarte aproape de o autostradă, iar una dintre fapte a fost comisă într-un weekend când numai camioanele aveau drept de circulatie pe acolo. De aici, suspiciunea ca autorul celor două crime ar putea fi vorba de soferul unui camion. Pentru anchetatori, urmatorul pas a fost sa vada carui model de camion ii apartine bara gasita.

Anchetatorii germani au luat legatura cu toate firmele de transport care tranzitau zona şi au verificat toţi conducătorii auto. Astfel, au ajuns pe urmele bărbatului de 40 de ani din Huşi, care si-ar fi folosit telefonul mobil la momentul şi în locul unde a avut loc crima din Germania.

"O proba din saliva lui a fost trimisă imediat la laborator. A reiesit că ADN-ul lui este identic cu cel gasit pe ambele victime”, au anunţat autorităţile germane. Şoferul roman fost arestat însă el a negat acuzaţiile aduse.

Portretul robot realizat de autorităţile germane suspectului FOTO bild.de

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite