VASLUI: „Shopping-ul“ în bazar a devenit o amintire

Până acum doi - trei ani, vasluienii se călcau în picioare printre tarabele din bazar, acum însă clienţii pot fi număraţi pe degete. Deşi aici preţurile sunt mult mai mici decât în restul magazinelor şi de cele mai multe ori pot fi negociate, comercianţii abia vând unul-două produse pe zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mitică Strungaru este unul dintre patronii care au început o mică afacere în bazar. Vinde blugi de peste zece ani de zile şi spune că o perioadă aşa proastă ca în acest an nu a prins niciodată. „Pot să spun că abia mai supraviţuim. Eu, spre exemplu, abia dacă vând două - trei perechi de blugi pe zi. Mi-au scăzut vânzările cu 60% faţă de vara trecută. Oamenii sunt săraci, nu mai au bani să îşi cumpere haine sau încălţăminte. Plus de asta, chiria este destul de mare, cheltuielile cu transportul pentru marfă sunt şi ele mari. Cu ce să mai trăiesc?", s-a plâns Mitică Strungaru.

La câţiva metri distanţă, Mariana A. are un stand de încălţăminte. Şi aici vânzările au scăzut cu peste 70% faţă anul trecut, iar femeia se gândeşte chiar să renunţe pentru că nu mai poate face faţă cheltuielilor.

Cred că am să renunţ. Nu ştiu cum să mă mai descurc, pentru că vânzările au scăzut foarte mult. Nici preţurile nu le-am mai mărit, au rămas aceleaşi, dar degeaba. Toţi care vin să cumpere caută numai produse foarte ieftine şi chiar şi atunci încearcă să se mai tocmească la preţ", ne-a spus Mariana.

Citește mai multe amănunte în ediția tipărită „Adevărul de Seara” de astăzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările