Vaslui: Sfătuiți de primar să se debranșeze

Vaslui: Sfătuiți de primar să se debranșeze

Oamenii vor fi obligaţi să găsească alte surse de încălzire

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefii Primăriei Vaslui au anunţat că sezonul de iarnă 2010-2011 a fost ultimul în care apartamentele racordate la sistemul centralizat au mai primit apă caldă şi energie termică. Eliminarea subvenţiilor pentru căldură, dar şi numărul mic de abonaţi care au rămas la Termica face imposibilă funcţionarea societăţii de termoficare a oraşului.

Mai mult, primarul Vasile Pavăl îi sfătuieşte pe cei aproximativ 1.400 de abonaţi ai societăţii să caute alte soluţii ca să se încălzească la iarnă. „Le recomand vasluienilor să găsească alternative pentru a-şi încălzi locuinţele. Este clar că, mai devreme sau mai târziu, acest sistem va ceda. Chiar dacă au fost făcute unele modernizări, probabil vor fi foarte puţine apartamente care vor rămâne branşate, astfel că furnizarea de agent termic în continuare nu va mai fi rentabilă“, a punctat Vasile Pavăl.

Acordarea subvenţiilor blochează investiţiile

Edilul a adăugat că pentru menţinerea sistemului actual de furnizare a energiei termice ar mai fi nevoie de cel puţin 1,3 milioane de lei, bani care acopereau subvenţiile acordate de Guvern.

„Subvenţiile date de stat  reprezentau circa 45% din costurile de producţie a gigacaloriei. Cum ele nu se mai acordă, noi ar trebui să acoperim din bugetul local peste 1,3 milioane de lei. La o primă vedere, această sumă nu pare mare, însă acest lucru ar însemna să suspend investiţiile pe care le am pentru a putea da căldură oamenilor. Prefer, însă, să modernizez o stradă, un cartier, decât să dau subvenţii pentru căldură“, a mai precizat Pavăl.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: