Vaslui: Daniel Corban, poliţistul-şpăgar de la frontieră, acuzat de concubina tatălui său că a băgat-o la balamuc (FOTO, VIDEO)

Vaslui: Daniel Corban, poliţistul-şpăgar de la frontieră, acuzat de concubina tatălui său că a băgat-o la balamuc (FOTO, VIDEO)

Gabriela Baciu a ajuns la „Socola“ după ce a intrat în depresie

Daniel Corban, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, reţinut pentru luare de mită, a dat-o afară din casă femeia care a trăit 20 de ani cu tatăl lui. Gabriela Baciu a suferit o depresie şi este internată la Spitalul de Psihiatrie „Socola", după ce în octombrie 2010, Mihai Corban, tatăl şefului de la Albiţa, a murit, iar comisarul-şef de poliţie a pus stăpânire pe apartamentul ei.  

Gabriela Baciu povesteşte că forma un cuplu cu Mihai Corban, tatăl comisarului-şef Daniel Corban, de 20 de ani. De aproximativ 12 ani locuiau într-un apartament cu două camere din cartierul Tătăraşi pe care l-au cumpărat din banii amândurora, dar care a fost trecut doar pe numele bărbatului din cauză că divorţul Gabrielei Baciu încă nu era pronunţat.

Femeia spune că trăieşte un coşmar din octombrie 2010, pe când ea se afla la fiica ei în Spania, şi când a fost înştiinţată telefonic că Mihai Corban a decedat.

„Mi-au luat şi mâncarea din frigider"

Întoarsă în ţară, Gabriela Baciu povesteşte că cei doi băieţi ai concubinului ei, Daniel Cristian şi Gabriel Constantin, au pus stăpânire pe apartament, cu toate că nu au ţinut legătura cu tatăl lor în tot acest timp. „Mi-au spus vecinii că atunci când mi-a murit soţul mergeau din scară în scară să vadă unde locuieşte pentru că ei nu şi-au vorbit cred că de 20 de ani. Bărbatul meu a încercat să mai dea de ei, le trimitea felicitări de onomastică şi chiar a fost la nunţile lor. Ei în schimb nici nu-l luau în seamă", povesteşte Gabriela Baciu.

Daniel Corban

Concubina lui Mihai Corban spune că din casă a primit doar nişte saci cu haine vechi. „Când am ajuns acasă nu puteam să intru pentru că au schimbat yala. Toate lucrurile pe care le aveam mi le-au cărat din casă, au luat şi cheile de la maşina la care am făcut împrumut ca să ne-o cumpărăm, un Renault Symbol. Mi-au luat şi mâncarea din frigider, absolut tot!", povesteşte cu mâhnire femeia.

Citeşte şi:

Şeful Punctului Poliţiei de Frontieră Albiţa are vilă în centrul Iaşiului (FOTO)

Poliţiştii şpăgari, turnaţi de şeful IJPF Vaslui

Şocul prin care a trecut Gabriela Baciu când s-a văzut sub cerul liber a băgat-o în spital. Medicii au diagnosticat-o cu tulburare depresivă recurentă. „Femeia aceasta nu prinde fluturi, nu este nebună. Are doar o depresie, dar este lucidă", spune Nicoleta Cartas, doctorul care se ocupă de Gabriela Baciu.

Nu şi-a putut lua actele din casă

Că toate lucrurile au fost luate din apartament de cei doi fraţi confirmă şi vecinii. Elena Borjescu (56 de ani) povesteşte că cei doi fii ai lui Mihai Corban cărau seara lucrurile împreună cu mai mulţi bărbaţi. „Erau zece bărbaţi care coborau de la etajul patru cu lucrurile vecinei mele. Femeia asta şi fiica ei au fost lăsate sub cerul liber de nişte tineri care nu au comunicat cu tatăl lor. Nu i-am văzut niciodată până la moartea domnului Mihai. Acum nu stă nimeni în apartament", spune Elena Borjescu, vecina a Gabrielei Baciu.

Elena Borjescu, vecina Gabrielei Baciu

Femeia susţine că bărbatul lângă care a stat 20 de ani începuse să facă acte la notariat pentru a trece apartamentul pe numele fetei sale. „Spunea că băieţii lui sunt aranjaţi la casele lor, au destulă avere şi să-i lase ceva şi fetei mele pe care, practic, el a crescut-o. Dosarul cu acte a rămas în casă, eu nu am mai putut să intru să-l iau. Mai trebuia făcută o singură formalitate, dar nu am avut bani", spune Gabriela Baciu.

VEZI CE SPUNE VECINA GABRIELEI BACIU

 

 „Era amanta favorită a lui Mihai Corban"

Daniel Corban a refuzat să vorbească cu reporterii „Adevărul de Seară", dar a transmis prin cumnatul şi avocatul său, Ionuţ Vasiliu, că infirmă orice a povestit Gabriela Baciu. „Domnul Corban trece printr-o perioadă grea şi nu poate vorbi cu dumneavoastră. Puteţi spune că infirmă tot ce povesteşte aceasta. Ei au un proces pentru acel apartament şi Daniel Corban are un jurnal de-al tatălui său. Femeia asta nici nu trăia cu domnul Mihai Corban. Era un concubinaj întrerupt, ea mai pleca, revenea. Era una dintre amantele domnului Mihai Corban. Nu era singura femeie din viaţa lui. Într-adevăr stătea mai mult cu ea, era, dacă vreţi aşa, favorita dumnealui", spune Ionuţ Vasiliu.

Acesta neagă şi că tatăl şi fiul nu se vizitau. „Ba se vizitau, dar dumneaei nu are de unde să ştie pentru că venea, pleca. Nu stătea acolo permanent ca să vadă", mai spune Vasiliu.

 „Să nu bagi mână până la cot!"

Gabriela Baciu dezvăluie că tatăl comisarului-şef de la Albiţa, care a fost reţinut în februarie pentru luare de mită alături de alţi 52 de colegi, avea cunoştinţă că acesta lua şpagă şi-l sfătuia să fie atent că-şi poate pierde locul de muncă. „La urechile bărbatului meu au ajuns nişte informaţii cum că feciorul lui lua mită la serviciu. Era îngrijorat din acest motiv. I-a zis la un moment dat: «Să nu bagi mână până la cot! Ai grijă ce faci la serviciul tău că ai un loc de muncă tare bun»", povesteşte femeia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: