Vaslui: Anchetat pentru o evaziune fiscală de aproximativ 800.000 lei

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au soluţioat dosarul în care administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Vaslui era cercetat pentru evziune fiscală. Concret, vasluianul este acuzat de omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 800 mii lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan T. (27 ani), din municipiul Vaslui, a înregistrat în anul 2007, la Oficiul Registrului Comerţului Vaslui, o societate comercială  care avea ca obiect principal de activitate comercializarea pieilor de bovină în stare brută. Tânărul, în calitate de administrator la societăţii comerciale, a emis în perioada 2007-2008 facturi fiscale privind comerţul cu piei de bovină către diverse societăţi comerciale din ţară, în valoare de peste 2.900.000 lei, însă nu a depus declaraţiile fiscale şi bilanţurile la care era obligat conform Codului Fiscal.

„Mai mult, în scopul de a nu fi planificat la control de către organele fiscale, Ioan  T. a depus, în luna iunie 2008, la dosarul fiscal al societăţii aflat la Administraţia Finanţelor Publice Vaslui, o declaraţie din care rezulta că, în 2007, societatea nu a avut activitate, aspect ce s-a dovedit a fi fals, societatea înregistrând o cifra de afaceri de peste 1.580.000 lei. Pentru a încerca să scape de răspundere, în luna decembrie 2008, vasluianul a cesionat acţiunile societăţii unui cetăţean din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, cu care a încheiat un proces-verbal sumar de predare-primire a evidenţei contabile, despre care cel din urmă a declarat că nu este real", se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Oamenii legii au au verificat borderourile de achiziţii pentru pieile de bovină pe baza cărora s-a ridicat numerar din unităţi bancare de către Ioan T. Pe aceste borderouri au fost trecute 140 persoane, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că 46 CNP-uri nu erau valide, iar din restul de 94 CNP -uri, doar 26 sunt distincte. Poliţiştii au audiat persoanele înscrise în borderouri, stabilindu-se faptul că acestea nu au vândut niciodată piei de bovină şi nu îl cunosc pe Ioan T. sau societatea comercială a cărei administrator este acesta.

„Ca urmare a activităţii infracţionale desfăşurate, Ioan T. a adus un prejudiciu bugetului de stat în suma de aproximativ  800.000 lei, ce reprezintă TVA şi impozit pe profit. În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin comiterea de infracţiuni, s-a aplicat sechestru pe apartamentul proprietate personală a învinuitului", se mai arată în comunicatul IPJ Vaslui.

Dosarul penal a fost preluat de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, aceştia urmând să dispună trimiterea în judecată a lui Ioan T.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările