Un primar din Vaslui a publicat lista persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Un primar din Vaslui a publicat lista persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Iacob Alexandru, primarul comunei vasluiene Perieni, a postat pe pagina de Facebook tabelul cu numele persoanelor din comună care s-au întors din străinătate şi se află în izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Iacob Alexandru a publicat lista familiilor, indicând numele, prenumele, numărul de persoane şi datele intrării/ieşirii în izolare încă de duminică, 22 martie. Mai mult, edilul face apel la concetăţeni să sesizeze personalul Primăriei în cazul în care au cunoştinţă de persoane care s-au întors de curând din străinătate şi nu se regăsesc pe listă.

Decizia primarului de Perieni de a publica lista familiilor aflate în izolare, încălcând legislaţia referitoare la datele cu caracter personal, a stârnit nemulţumiri, mai multe persoane reproşând edilului că avea dreptul să divulge identitatea persoanelor aflate în izolare. Ba mai mult, un contăţean i-a reproşat edilului că pe lista izolaţilor ar trebui să se regăsească şi şoferul primăriei, deoarece şi-ar fi transportat o rudă întoarsă din străinătate, de la aeroport până în sat.

Primarul Iacob a ignorat criticile şi a decis să păstreze în mediul online lista cu numele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, apreciind că astfel îşi protejează cetăţenii din comună de eventuale persoane infectate cu virusul COVID-19.

Potrivit listei publicate de primarul Iacob, pe teritoriul comunei Perieni sunt 62 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: