Trei copii mici din Vaslui, abandonaţi în casă de părinţi. Micuţii erau murdari, flămânzi şi însetaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ ADEVĂRUL
FOTO ARHIVĂ ADEVĂRUL

Trei copii de cinci luni, doi şi patru ani, din localitatea vasluiană Grumezoaia, au fost găsiţi, sâmbătă, în casă, murdari şi flămânzi, iar cel mai mic dintre ei şi deshidratat, după ce au fost abandonaţi de către părinţi. Familia se afla în atenţia Primăriei din cauza consumului de alcool, alţi doi copii fiindu-le luaţi şi daţi în plasament.

Potrivit autorităţilor locale din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir, cei trei copii au fost găsiţi de către asistentul maternal în grija căruia se  află alţi doi fraţi de-ai acestora. Femeia venise sâmbătă la prânz cu copiii pe care îi avea în îngrijire pentru a fi văzuţi de către părinţi.

Îngrijorată de modul în care arătau copiii, aceştia fiind nemâncaţi, neîngrijiţi şi însetaţi, femeia l-a anunţat pe primarul comunei, acesta sunând la nunărul de urgenţă 112.

Un echipaj de Ambulanţă s-a deplasat la locuinţa indicată de către primar.

"Cei trei copii, de cinci luni, doi şi patru ani, erau abandonaţi în casă de aproximativ două zile. Ei erau flămânzi şi murdari, iar cel mai mic era şi deshidratat. Nu se ţtie nimic de părinţi, iar cei trei fraţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Huşi", a declarat, sâmbătă, managerul Serviciului de Ambulnaţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.

Părinţii celor trei copii se aflau sub monitorizarea asistenţilor sociali ai comunei, în condiţiile în care, în urmă cu jumătate de an, alţi doi copii ai acestora au ajuns în grija statului.

"Părinţii acestor copii îi lasă în casă şi pleacă aiurea prin sat umblând toată ziua după băutură. În cursul zilei de astăzi, cică ar fi fost văzuţi de către consăteni cu nişte cumpărături cum se îndreptau spre locuinţă, însă se pare că nu au mai ajuns acolo. Noi îi aveam în monitorizare şi încă de la preluarea de către Direcţia pentru Protecţia Vopilului a celor doi copii în luna februarie şi-au luat angajamentul că nu vor recidiva, ci vor avea grijă de ceilalţi trei copii mai mici. Din păcate, cu toate eforturile noastre, părinţii nu au putut să se ţină de angajament, drept dovadă fiind situaţia micuţilor găsiţi abandonaţi în casă", a declarat pentru News.ro primarul comunei Dimitrie Cantemir, Dumitru Roman.

Reprezentanţii SAJ VAslui i-au anunţat pe prefectul judeţului şi pe poliţişti despre acest caz, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

La ora transmiterii acestei ştiri, copiii sunt la spital.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite