Tragedie într-un sat din Vaslui. Doi copii de 11 ani s-au înecat în canalul unui iaz pe care Primăria îl amenaja în zonă

Tragedie într-un sat din Vaslui. Doi copii de 11 ani s-au înecat în canalul unui iaz pe care Primăria îl amenaja în zonă

Doi copii de 11 ani au fost găsiţi morţi în noaptea de miercuri spre joi (11/12 iulie) într-un canal de colectare a apei din localitatea vasluiană Baboşi (Hoceni).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, cei doi copii au ieşit la joacă pe uliţele din sat, miercuri în jurul prânzului, iar seara nu am mai revenit acasă. Îngrijorate, rudele au început să-i caute singure prin sat. Seara, la ora 21.38, văzând că nu dau de urmele copiilor au anunţat dispariţia la 112.

”Într-o primă fază, la faţa locului s-a deplasat o echipă de la Patrulare, ulterior în zonă au fost trimişi pentru a efectua căutări 20 de poliţişti şi şase jandarmi”, a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

În jurul orei 00.30, echipele de căutare au găsit hainele unuia dintre copii pe malul unui canal de colectare al unui iaz aflat în amenajare în zonă. Au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, care au drenat apa din canal. După această operaţiune, în jurul orei 3.00, pompierii au găsit cadavrele celor doi copii pe fundul canalului.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia şi dacă Primăria comunei Hoceni, cea care amenaja iazul în zonă, avea luate măsuri de siguranţă în zonă.

Ştire în curs de actualizare.

citeste totul despre: