Top 10 bancuri comuniste. Cum se făceau lecţiile de educaţie sexuală în timpul lui Ceauşescu

Top 10 bancuri comuniste. Cum se făceau lecţiile de educaţie sexuală în timpul lui Ceauşescu

Bancuri

Românii ştiu să facă haz de necaz, iar mărturie în acest sens sunt şi nenumăratele glume care au apărut după perioada neajunsurilor şi restricţiilor în timpul comunismului. Vă prezentăm o selecţie de bancuri pe această temă.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Un tip merge în fiecare zi de dimineaţă în faţa Comitetului Central (CC) şi strigă: ,,N-avem pâine, n-avem căldură, n-avem lumină!”. După câteva zile cei de la Securitate îl saltă şi hotărăsc să-l sperie puţin. Îl închid într-o încăpere şi trag în el cu gloanţe oarbe, apoi îi dau drumul. În ziua următoare, omul nostru e din nou în faţa CC-ului şi strigă: ,,N-avem nici gloanţe!”.

2. Ora de educatie sexuala în timpul comunismului

Pe vremea lui Nicolae Ceauşescu era aşteptată cu multă nerăbdare prima oră de educaţie sexuală pentru elevii din clasele a XII-a.

Intră noul profesor în clasă, se face linişte şi începe ora.

- Tovarăşi, uite cum stă treaba, dragostea între o femeie şi altă femeie este imorală. Între doi bărbaţi e caz penal. Între un bărbat şi o femeie mai merge, dar cea mai importantă şi mai importantă este dragostea de partid şi despre asta vom discuta tot anul.

3. Bulgar în vacanţă la români

Pe vremea comunismului, un bulgar vine să-şi facă vacanţa în România. Când se întoarce acasă îl întreabă prietenii cum a fost.
- A fost groaznic, raspunde acesta. Am stat toata ziua în hotel de frică.
- Frică? De ce??
- Fiindcă peste tot am văzut oameni umblând cu ţevi metalice în mână şi întrebându-se unul pe altul: Ai prins bulgarii?! Ai prins bulgarii?

4. Propuneri de muncă

Directorul unei fabrici le propune muncitorilor să lucreze în fiecare zi mai mult cu o ora pentru a creşte productivitatea. Apoi îi intreabă pe angajaţi dacă sunt de acord.
Ionescu: - Eu propun sa se lucreze câte 10 ore pe zi pentru a mari profitul companiei.
Popescu: - Eu zic că putem lucra chiar 12 ore pe zi, pentru că trebuie să ajungem cât mai repede la nivelul concurenţei.
Vasilescu: - Am putea să lucram 16 ore pe zi, suntem obligaţi să ne facem datoria.
Gheorghe:- Eu propun sa nu mai plecăm acasă deloc. Pentru că acasa ne întâlnim cu nevestele şi riscăm să se nască tampiţi ca Ionescu, Popescu, Vasilescu!

5. Supa de pui în comunism

Pui apă, pui sare, pui morcovi, pui roşii, pui nu mai pui că deja ai pus de patru ori.

6. Soţul şi soţia servesc masa

Deodată, uşa e trântită de perete şi patru securişti dau buzna. Se reped la soţ şi, spre disperarea soţiei, îl iau pe sus şi-l urcă într-o maşină neagră. Trec zile, trec săptămâni şi omul nu mai apare acasă. Disperată, soţia reuşeşte să obţină o audienţă. - Vai, ne pare rău, dar soţul dvs. a murit de pneumonie. - Nu se poate, spune plângănd soţia, soţul meu nu era bolnav când l- aţi arestat, cum se poate să fi făcut pneumonie? - Ei, doamnă, a încercat să fugă, a alergat, şi ştiţi cum este, el transpirat, glonţul rece...

7. La ora 5 dimineaţă, în faţa alimentarei sunt peste 300 de persoane. Un tip scund şi rotofei încearcă să se bage în faţă. Mulţimea îl respinge, dar tipul mai încearcă încă-odată... şi încă-odată. La un moment dat, îşi ia avânt şi spune: Dacă nici acum nu reuşesc să intru, eu nu mai deschid magazinul!

8. Colegi la închisoare, în comunism.
- Matale de ce eşti aici?
- De lene.
- Cum aşa?
- Am avut o discuţie într-o seară cu un coleg şi m-am gândit că ajunge să merg a doua zi să informez Securitatea, dar el s-a dus chiar în seara aia...

9. Un internat în Azilul de nebuni e întrebat:
- Dumneata de ce eşti internat?
- Am vrut să fug peste hotare.
- Pentru aşa ceva se stă la închisoare, nu la balamuc.
- Da, dar eu am vrut să fug în Uniunea Sovietică. 

10. Până în '89

În Statele Unite, capitaliştii, ca să nu se plictisească, se distrau făcand concursuri speciale de viteză: 10 masini luau startul, una din ele avea frâna defectă, dar nimeni nu ştia care. 

În Anglia, zece oameni jucau ruleta ruseasca; toti duceau revolverele la tamplă şi trăgeau, numai un singur pistol avea glonţ pe teava, dar nimeni nu ştia care.

În Romania comunistă, zece inşi spuneau bancuri politice, unul din ei era turnător, dar nimeni nu ştia care…..

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările