FOTO Din paradoxurile României: gară modernă de peste 150 de milioane de lei, dar fără toaletă pentru călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii nu au acces la toaleta din interiorul staţiei CFR FOTO:adevarul
Călătorii nu au acces la toaleta din interiorul staţiei CFR FOTO:adevarul

Proaspăt schimbată la faţă, în urma unor lucrări de renovare şi modernizare, Gara din Vaslui arată acum ca cele din marile oraşe. Cu toate că la „vremuri noi“ ar trebui să se shimbe şi mentalitatea, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre acest obiectiv. O meteahnă veche îi trimite pe călători la wc-ul de pe peron, contra unei taxe, deşi există o toaletă ultramodernă, dotată la standarde europene.

Vasluienii se pot lăuda şi ei că, în sfârşit, au o gară la fel ca în oraşele mari, modernizată şi dotată la cele mai înalte standarde. Lucrările de refacere a staţiei CFR au costat 156,4 milioane de lei, din care 69,6 milioane de lei au provenit de la bugetul de stat, iar 86,7 milioane de lei din fonduri europene. 

Interesant este faptul că, deşi constructorii au terminat lucrarea în luna mai 2013, un singur tronson este blocat călătorilor. Este vorba de holul care face legătura ci toaleta pentru persoane cu handicap, cu camera rezervată „mamei şi copilului“ şi cu toaletele pentru bărbaţi şi femei. 

Dacă cineva are nevoie să îşi satisfacă necesităţile fiziologice este nevoit să folosească wc-ul de pe peron, care aparţine tot de staţia CFR, dar care percepe de o taxă de intrare de 1 leu. Şeful gării, Cătălin Aprodu se disculpă şi dă vina pe faptul că nu a luat lucrarea în primire. 

„Nu s-a făcut încă recepţia lucrării, aşa că am obturat accesul. Se poate folosi WC-ul de pe peron, care este tot al nostru. E adevărat că se percepe o taxă, dar să ştiţi că nu e abuzivă. Trebuie cumpărat detergent, hârtie igienică şi se păstrează şi curăţenia“, a spus Cătălin Aprodu, citat de odv.ro.

Firma care a închiriat WC-ul de pe peron şi care se bucură din plin de clienţi  este ISIS Comprest SRL Bârlad.

Citeşte şi:

Arcada Company va reface gara din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite