FOTO Târgul de Paşte a fost deschis la Vaslui: Iubitorii de tradiţie şi frumos, aşteptaţi la Casa de Cultură

FOTO Târgul de Paşte a fost deschis la Vaslui: Iubitorii de tradiţie şi frumos, aşteptaţi la Casa de Cultură

Târgul va fi deschis în foaierul Casei de Cultură timp de doua zile   Foto Simona VOICU

Târgului de ouă încondeiate şi icoane, organizat de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) şi Primăria Vaslui a fost deschis oficial în această dimineaţă în prezenţa primarului Vasile Pavăl.

La ediţia din acest an, sunt prezenţi meşteri populari al căror talent vasluienii au mai avut ocazia să-l admire şi în anii trecuţi. Sunt prezente cu ouă încondeiate Filica Poliec, din Vatra Moldoviţei, Suceava, Elena Crăciunescu şi Ionela Ţăran, din Ciocăneşti, Suceava. Din localitatea Bodeşti, judeţul Iasi, sunt prezente Silvia Săcăleanu, Gabriela Andrei şi Elena Gianina Ursu. Bârladul este reprezentat la târg de Dan Horgan, care expune atât ouă încondeiate, cât şi icoane, Iuliana Gabriela Grădinaru, Cristian Buclea şi fetiţa sa, Manuela Anamaria, care, de asemenea, expun icoane. Nici artiştii din spatele gratiilor nu lipsesc, anul acesta Penitenciarul Vaslui prezentându-se cu o serie de lucrări remarcabile: grafica, picturi, sculpturi. 
Vasluienii pot admira şi lucrările în lemn, aduse de la Duda Epureni, de Ticu Ungureanu.
Membrii “Casei Răzesului” din Pogonesti delectează iubitorii de produse tradiţionale cu o expozitie de artã culinarã, cu vânzare. 

“Ca de fiecare dată, expoziţia prezintă publicului valori autentice din Moldova, în preajma sărbătorilor pascale. Scopul manifestării vizează păstrarea şi popularizarea în rândul publicului, în special a tinerilor, a mestesugurilor tradiţionale cu specific pascal, încercându-se, totodată, şi cunoasterea semnificaţiilor mai profunde, înglobate în tehnica şi simbolistica acestora.”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
La ora 18.00, expoziţia va fi dublatã de un spectacol artistic, susţinut de Corala „Fantasia” şi de muzicianul Adrian Naidin.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările