Tânăr în stare gravă la spital, în urma unei răfuieli sângeroase. Scandalul izbucnit după ce unul dintre scandalagii a îndemnat : „Hai să-i omorâm pe ţigani!“

Tânăr în stare gravă la spital, în urma unei răfuieli sângeroase. Scandalul izbucnit după ce unul dintre scandalagii a îndemnat : „Hai să-i omorâm pe ţigani!“

Un tânăr de 22 de ani, din judeţul Vaslui, a ajuns în stare gravă la spital, înjunghiat în torace şi abdomen, cu evisceraţie, în urma unui conflict spontan. Scandalul ar fi izbuncit între două grupuri de tineri din comuna Lipovăţ, după ce unul dintre tineri, spun anchetatorii, ar fi strigat ”Hai să-i omorâm pe ţigani!”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agresiunea a avut loc vineri seara în localitatea Căpuşneni, comuna Lipovăţ, însă până la această oră nu a fost identificat autorul. Ancheta coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Din primele cercetări, potrivit anchetatorilor, în conflict au fost implicate două grupuri de tineri, a câte cinci-şase persoane. Un grup era format din tineri din localitatea Fundul Văii, celălalt din satul Căpuşneni. Tinerii s-au întâlnit în faţa unui bar, unde o parte dintre ei ar fi consumat băuturi alcoolice.

La un moment dat, între cele două grupuri a izbucnit un scandal general. 

”Conflictul ar fi izbucnit după ce unul dintre tineri ar fi strigat ”Hai să-i omorâm pe ţigani”, însă situaţia de fapt exactă urmează să o stabilim în urma cercetărilor. S-au desfăşurat audieri, iar cercetările vor continua pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei”, a precizat procurorul Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care şi coordonează ancheta în acest caz.

În urma conflictului, un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat de două ori, în torace şi abdomen. Rănit, cu intestinele ieşite din abdomen, victima a ajuns pe propriile-i picioare acasă, unde a solicitat ajutorul.

Un alt tânăr din grupul rănitului a fost şi el bătut, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. Transportat în stare gravă la spital, tânărul de 22 de ani a fost preluat de medici care l-au supus unei intervenţii chirurgicale complexe. Înainte de a fi operată, victima a indicat o persoană ca fiind agresoul, însă acesta din urmă a negat comiterea faptei. Din primele audieri, cei care ar fi provocat conflictul ar fi fost tinerii din grupul celor răniţi.

 

citeste totul despre: