Tânăr din Huşi desemnat antreprenorul anului la Gala „Oamenii Timpului“

Tânăr din Huşi desemnat antreprenorul anului la Gala „Oamenii Timpului“

Vlad Alexandru Boboc

Huşeanul Vlad Alexandru Boboc a fost desemnat câştigătorul categoriei ”Antreprenoriat” în cadrul Galei Extraordinare ”Oamenii timpului”, care a avut loc sâmbătă seara la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Vaslui a avut şapte nominalizaţi la La Gala ”Oamenii Timpului”, organizată anual de revista de cultură ”Timpul”, din Iaşi, prin care se doreşte evidenţierea celor mai importante personalităţi ale anului din regiunea Moldova. 

Astfel, etnograful şi publicistul Dan Ravaru a fost nominalizat la categoria Literatură, Mihai Popa, preşedintele Asociatiei Myosotis Bârlad - la categoria Societate civilã, Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui - la categoria Sănătate, prof. univ. dr. Ionel Miron - la categoria Educaţie şi cercetare, regizorul Corneliu Porumboiu, dublu nominalizat la categoriile Arte şi Diplomaţie Publică,  la categoria jurnalism - Cătălin  Striblea, la categoria tinere valori - bârlădeanul Rareş Roşca, dorit de cele mai prestigioase universităţi din lume, la categoria Memorie şi istorie-  scriitorul şi istoricul bârlădean Oltea Răşcanu Gramaticu.

Afacerile cu lanvandă au bătut afacerişti de top

Huşeanul Vlad Alexandru Boboc a fost nominalizat şi a câştigat categoria Antreprenoriat, reuşind să depăşească alţi antreprenori de calibru din zona Moldovei: nemţeanul Dan Ostahie (fondatorul Altex), Alexandru Flutur (proprietarul cafenelelor cu specific franţuzesc La folie), Ioan Vlăduţ Nuţu (preşedinte al Asociaţiei Youth Evolution to Succes şi Manager Trainer al Asociaţiei Yes Academy), Vasile Armenean (patronul companiei Betty Ice), Valeriu Iftime ( patronul grupului de firme Elsaco Electronic), Mihail Grosu, din Cernăuţi ( director al firmei MIGRO), Victor Bostan, din Chişinău (director general al Grupului de Companii de vinuri „Purcari & Bostavan Wineries”).

Cine este Vlad Alexandru Boboc

Vlad Alexandru Boboc este proprietarul unei culturi de lavandă din zona Huşului. A absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea Finanţe-Bănci, şi masterul de Finanţe-Asigurări din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Ideea unei astfel de iniţiative antreprenoriale s-a dezvoltat după absolvirea facultăţii. Investiţia iniţială s-a ridicat la suma de 16 000 de euro, prin achiziţionarea butaşilor de lavandă, plantaţi pe o suprafaţă de 1,65 ha. Vlad Alexandru Boboc doreşte să acceseze şi un proiect european în viitorul apropiat pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate. Nominalizarea pentru categoria Antreprenoriat a fost făcută pentru investiţia în cultura de lavandă, foarte rară în România.

 Premianţii Galei ”Oamenii Timpului” 2015

Premiul Oamenii Timpului la categoria ”Educaţie şi cercetare”- a fost acordat prorectorului Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian.

Premiul la categoria „Literatură” a fost câştigat de Gheorghe Cîrstian din Suceava.

Premiul la categoria „Arte” i-a revenit actorului ieşean Teodor Corban.

Un premiu special i-a fost acordat academicianului Solomon Marcus.

Premiul la categoria „Societatea Civilă” a revenit Ioanei-Maria Andrioaie. 

Premiul la cateogrie „Diplomaţie publică” i-a revenit dramaturgului şi jurnalistului Matei Vişniec.

Istoricul Andrei Muraru a câştigat trofelul „Oamenii Timpului” la categoria „Memorie şi istorie”

Silviu Lupescu, directorul editurii Polirom, a fost recompensat cu un premiu de excelenţă în cadrul Galei.

Premiu la categoria „Jurnalism” a fost câştigat de George Onofrei, redactor şef al Suplimentului de Cultură.

La categoria „Tinere Valori”, premiul a fost acordat unui grup de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Un premiu special i-a fost acordat Prea Sfinţitului Mihail Jar, episcop român în Ucraina.

Prof. Univ. Dr. Evelina Moraru a câştigat premiul la categoria „Sănătate”.

Paula Alexandra Gîtu, campioana mondială la şah din Bălţi (Republica Moldova) obţine un premiu special în cadrul Galei. 

La Gala „Oamenii Timpului” a fost acordată şi o distincţie IN MEMORIAM lui Adrian Rugină, unul dintre eroii din clubul bucureştean Colectiv, care şi-a sacrificat viaţa în încercarea de a salva cât mai multe vieţi, deşi a fost printre primii care a reuşit să iasă din club. Adrian Rugină a fost membru al trupelor Nexus şi Bucium, sunetist al grupului Bucovina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările