UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

Silvian-Andrei Spiridon este învinuit că ar fi violat o minoră

Silvian-Andrei Spiridon (29 ani), patronul unui atelier de creaţii confecţii din Bârlad, cu şcoală de designer la Milano, a fost  prezentat în faţa procurorilor de la Parchetul Bârlad fiind suspect pentru săvârşirea infracţiunii de viol

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Vineri, la ora 11, Judecătoria Bârlad ar fi trebui să se pronunţe în privinţa cererii de arestare a lui Silvian Andrei Spiridon. Urmare a încheierii acordului de mediere între victimă şi agresor de joi seara, teoretic, cererea de arestare ar fi trebuit să rămână fără obiect, având în vedere că între părţi a intervenit împăcarea.

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au decis, însă, să repună cauza pe rol, la ora 15 urmând a fi rejudecată cererea de arestare. 

UPDATE 23.25 Puternic afectată de faptul că un ziar local a prezentat-o pe victimă drept o femeie uşoară, adolescenta nu a mai putut să suporte să fie rănită şi arătată cu degetul. Olimpica violată de controversatul afacerist a preferat să se retragă şi să-şi găsească liniştea.

Joi seara a semnat acordul de mediere şi a renunţat la plângerea penală. Deşi pare incredibil, adolecentei i s-au expus doar dezavantajele de a merge mai departe cu ancheta penală. Chiar Mihaela Talpău, avocatul tinerei, i-a spus că procesul poate fi de lungă durată şi că inculpatul poate scăpa cu un an, doi de puşcărie. Acordul de mediere a fost încheiat după o zi în care minora a stat la Parchet şi a asistat la audieri şi la şedinţa de judecată. I s-a spus că decizia trebuie luată pe loc. Deşi era şi mama ei de faţă, alternativa de a continua luni, poate ani în şir, de a se prezenta la procese li s-a părut mult prea chinuitoare. Astfel, bărbatul care a batjocorit-o a scăpat de învinuiri.

"Toată lumea mă judecă. În loc de ştirile astea, puteau să fie altele tragice. În acea seară am crezut că nu voi mai ajunge acasă", a spus adolescenta, pentru "Adevărul".

UPDATE 21.45 Magistraţii de la Judecătoria Bârlad au amânat pronunţarea pentru vineri, 8 ianuarie. Cum mandatul de reţinere pentru 24 de ore emis pe numele lui Silvian-Andrei Spiridon a expirat, acesta va petrece o noapte acasă. Pe tot parcursul zilei de joi, atât victima, cât şi mama acesteia, au asista la audieri şi la şedinţa de judecată care s-a ţinut cu uşile închise.

Adolescenta de 17 ani este elevă eminentă cu rezultate excepţionale la învăţătură. Familia acestea a povestit, pentru "Adevărul", chinurile la care a fost supusă. Adolescenta a fost obligată să retrăiescă clipele de groază zile în şir, fiind nevoită să ia parte la reconstituire, să meargă la medici, să fie audiată de procurori şi poliţişti.

Fapta a fost comisă la finele anului trecut când aceasta a ieşit în oraş să se distreze alături de colegi. Andrei Spiridon s-a oferit să o conducă acasă cu maşina însă, după ce eleva a acceptat gestul de curtoazie, acesta a ieşit din oraş şi, după ce a parcurs aproximativ un kilometru pe câmp, a oprit şi şi-a satisfăcut poftele bolnave împotriva voinţei ei. A doua zi a depus plângere la Poliţia Bârlad, fiind susţinută de toată familia.

Andrei Spiridon are reutaţia unui afacerist controversat, pasionat de jocurile de noroc şi de fete tinere.

Ştire iniţială:

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Bârlad l-au reţinut miercuri seara, 6 ianuarie, pe fiul unui afacerist din Bârlad care la rândul lui are propriul business. Silvian-Andrei Spiridon (29 ani) este cercetat sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de viol, faptă comisă asupra unei minore de 17 ani. La ora actuală este prezentat în faţa procurorilor de la Parchetul Bârlad cu propunerea arestării preventive.

Silviu-Andrei Spiridon are un atelier de confecţii şi produsele create de el sunt exportate în Italia. Tatăl acestuia, Mircea Spiridon, este patronul unei cunoscute şcoli de şoferi din Bârlad (RAY11).

Contactat telefonic de reporterul "Adevărul", tatăl inculpatului a negat tot: "Fiul meu este la birou acum, nu e nimic adevărat. Sunt numai zvonuri nefondate. Acum o lună s-a vehiculat că este mort şi el era acasă".

Apropiaţii inculpatului nu înţeleg cum e posibil să fie învinuit de viol întrucât acesta este cunoscut drept un bărbat cu mare trecere la femei. Silviu-Andrei Spiridon nu este căsătorit şi are cazierul curat.

Potrivit www.prologue.ro, Andrei Spiridon este un designer de modă român. După participarea la o şcoală de modă de top din Milano, Italia, unde a avut onoarea de a învăţa şi de a lucra cu nume mari din industria modei, s-a decis sa se întoarcă în ţară sa şi să-şi construiască propria marca. O eticheta definita de manopera, maiestrie, inovare si de lux.

FOTO rftb.ro

FOTO Clădirea unde are atelierul de confecţii textile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările