Tabără internaţională de cercetare pe şantierul arheologic din Polocin

Tabără internaţională de cercetare pe şantierul arheologic din Polocin

Necropola de la Polocin FOTO Adevărul

Peste 20 de studenţi din toate colţurile lumii vor lua parte la săpăturile arheologice din sit-ul Polocin, coordonate de specialiştii Muzeului „Vasile Pârvan”,  unde se află necropole de sec III-IV era noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru al doilea an consecutiv, studenţi de la Universitatea „Al. I. Cuza Iaşi” şi Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, alături de studenţi din străinătate, vor continua săpăturile arheologice pe situl de la Polocin. Munca de cercetare, coordonată de arheologul Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, se va canaliza pe descoperirea unor aşezări umane în preajma celor două necropole de sec III-IV era noastră, dezgropate în zonă.

În vara lui 2013 a fost descoperită prima aşezare umană la Polocin şi arheologii au convingerea că în apropierea locuinţei respective trebuie să se afle o întreagă aşezare.

„Anul trecut am descoperit o primă locuinţă şi se caută şi alte vestigii legate de perioada migraţiilor. Importanţa descoperirii este dată de faptul că am dezgropat o aşezare aferentă celor două necopole care au făcut obiectul cercetătii în ultimele două decenii”, a declarat, pentru „Adevărul”, Mircea Mamalaucă.

În cele două necropole au fost scoase la lumină 137 de morminte.

Tabăra de cercetare este realizată cu sprijinul Clubului „Rotary” Bârlad şi lucrările vor începe la începutul lunii iulie. Spre finalul lunii va fi organizată şi tabăra de astronomie, coordonată de muzeograful Ciprian Vîntdevară în zona Bădeana. Cele două evenimente se vor suprapune la un moment dat, tocmai pentru a le da posibilitatea studenţilor din străinătate să participe la ambele tabere de cercetare.

Citeşte şi:

Arheologii de la Muzeul „Vasile Pârvan“ din Bârlad au făcut o nouă descoperire de senzaţie, reuşind să găsească o asezare care datează din secolul IV.

FOTO Descoperire paleontologică unică în România făcută într-un sit din Vaslui

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: