Sute de elevi din judeţul Vaslui, lăsaţi fără banii de navetă

Sute de elevi din judeţul Vaslui, lăsaţi fără banii de navetă

Elevii au fost nevoiţi să îndure frigul şi zăpada pentru a merge la şcoală FOTO:adevarul

Sute de copii din mediul rural din judeţul Vaslui riscă să nu mai poată merge la şcoală, după ce Ministerul Educaţiei nu le-a mai decontat acestora banii cheltuiţi pe navetă.

Dacă în alte judeţe aceşti bani au mai fost viraţi într-o lună sau alta, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui nu a primit bani pentru navetă din septembrie anul trecut. 

Potrivit legii, decontarea abonamentului intergral se face lunar, chiar şi pentru elevii care merg la o şcoală din satul vecin, dar care nu se află la o distanţă mai mare de 50 de kilometri, în timp ce pentru elevii care parcurg ditanţe mai mari li se decontează doar contravaloarea a opt călătorii dus-întors. 

Din câte se pare, este vorba despre o anchetă demarată de ISJ Vaslui care a găsit nereguli în stabilirea costurilor biletelor pentru elevi. O altă problemă ar fi şi întârzierea cu care Ministerul Educaţiei virează aceşti bani care s-ar datora aprobării cu întârziere a bugetului instituţiei. 

În acest moment, datoriile Ministerului Educaţiei către elevii navetişti vasluieni depăşesc suma de 2,5 milioane de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările