Suspiciune de meningită la Vaslui. O adolescentă de 15 ani, transferată în comă la o clinică din Iaşi

Suspiciune de meningită la Vaslui. O adolescentă de 15 ani, transferată în comă la o clinică din Iaşi

O adolescenta în varsta de 15 ani de la un centru social al Directiei pentru Protectia Copilului din Vaslui a ajuns la spital în stare grava, cu suspiciune de meningită pneumococică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescenta era internată la Adăpostul de noapte şi zi din municipiul Vaslui şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acuzând dureri în zona rinichilor. Minora a fost supusă mai multor investigaţii şi analize de laborator, care au indicat o uşoară infecţie în organism. 

Marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, starea adolescentei s-a deteriorat brusc, pe corp apărându-i o erupţie, specifică meningitei. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au anuntat medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care au aprobat tranferul de la Vaslui la Iaşi. Înainte de a pleca spre Iaşi, adolescenta a intrat în comă, fiind intubată de medicii de la ATI din Vaslui. 

”Pacienta de 15 ani a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, în stare foarte gravă, intubată, cu suspiciune de meningită pneumococică”, a precizat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Având în vedere că meningita este o afecţiune contagioasă, la spitalul din Vaslui s-au luat măsuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Secţia de Pediatrie, a fost anunţată Directia de Sănătate Publică si Ministerul Sănătăţii. Fata suspecta de meningită se afla în salon cu alte două adolescente în vârstă de 17 ani. Acestea au fost tranaferate la secţia de Boli Infectioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde primesc tratament profilactic.

“Am fost anuntati de reprezentantii spitalului despre caz, am raportat situatia la CRSP iasi, am demarat propria ancheta epidemiologica si asteptam rezultatele analizelor”, a declarat Mihaela Vlada, DSP Vaslui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: