Surpriză la Vaslui. Prefectul în funcţie, primul pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din partea PNL

Surpriză la Vaslui. Prefectul în funcţie, primul pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din partea PNL

Senatorul Dan Marian (foto dreapta) şi prefectul de Vaslui Daniel Olteanu

Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Vaslui s-a reunit duminică, 21 august, în cadrul unei şedinţe de îndată, în cadrul căreia au fost votaţi şi validaţi viitorii candidaţi la alegerile parlamentare din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

După îndelungi dezbateri, liberalii vasluieni şi-au votat candidaţii la parlamentare, deciziile acestora provocând şi o serie de surprize. Prima dintre acestea este includerea pentru un post eligibil de deputat a prefectului în funcţie, Daniel Olteanu. Reprezentantul Guvernului în teritoriul este liberal cu state vechi, însă pe durata execitării mandatului de prefect este, teoretic apolitic.

Potrivit statutului funcţionarului public, odată cu depunerea oficială a candidaturii pentru Camera Deputaţilor, Daniel Olteanu va trebui să demisioneze atât din funcţia de prefect, cât şi de cea de director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Vaslui (funcţie deţinută anterior numirii la Instituţia Prefectului). 

Lista de candidaţi pentru un post de deputat va fi deschisă de prefectul Daniel Olteanu, fiind urmat pe poziţia a doua, la rându-i eligibilă, de Oana Iovu, avocat în cadrul Baroului Vaslui. Pe poziţia a treia, considerată semieligibilă, a fost desemnat actualul senator liberal, medicul huşean Nelu Tătaru.

Pentru Senat, lista de candidaţi este deschisă de preşedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, urmat de preşedintele PNL Vaslui, Gheorghe Veziteu , preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Vaslui, iar pe poziţia a treia consilierul local de la Bârlad Mihai Ardeleanu.

Nu se mai regăseşte pe un post eligibil actualul deputat Florin Ciurariu, dar nici Corneliu Bichineţ, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, acesta din urmă aflat, în ultima perioadă, într-un conflict deschis cu conducerea judeţeană a PNL. 

 

citeste totul despre: