Supărarea primarului de Vaslui: „Dacă ar fi după mine, aş desfiinţa Poliţia Locală. Nu se mai poate aşa ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pavăl, primarul din Vaslui
Vasile Pavăl, primarul din Vaslui

Primarul municipiului Vaslui a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este nemulţumit de activitatea Poliţiei Locale, afirmând că, dacă ar fi după el, ar desfiinţa-o.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat în conferinţa de presă susţinută miercuri, 23 ianuarie, că este nemulţumit de activitatea poliţiştilor locali şi că sunt criticaţi pe bună dreptate de cetăţeni. 

Edilul le-a transmis poliţiştilor locali să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat şi să renunţe la "vechile metehne", deoarece imaginea poliţiei locale este foarte proastă şi trebuie schimbată.  

"Le-am spus că o să fiu al doilea primar care semnează desfiinţarea lor. A mai fost primarul de la Darabani. Semnez desfiinţarea lor, nu se poate aşa ceva. Măi, fraţilor, în activitatea dumneavoastră sunt şi măsuri de prevenţie, nu sunteţi doar cei cu pistolul. Cel mai simplu e să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poţi încasa, te înscrii cu anumite sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. (...) Acesta e mod rezolvare? Ce să comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească!", a spus Vasile Pavăl.

Primarul  a precizat că este contactat periodic de cetăţeni care se plâng de atitudinea poliţiştilor local. Ultima dată s-a întâmplat zilele trecute când un cetăţean a sunat la Poliţia Locală să reclame nişte cetăţeni romi, care acţionau în zonă de colectare a deşeurilor, iar poliţiştii i-au transmis că nu pot face nimic, deoarece ar trebui să confişte caii de la atelaj şi nu au unde să-i ducă.

„Cum să nu fie omul nemulţumit când i se închide telefonul în nas că nu au ce face. Aceasta nu este atitudine, este uşor să se spele pe mâini că nu au ce face cu caii. Până la urmă, dacă asta e o problemă, facem şi un ţarc pentru animale şi le ridicăm, dacă oamenii nu vor să înţeleagă şi încalcă legea constant. Să îl amendezi la nesfârşit, nu ajută cu nimic, ba din contră încarci bugetul local cu amenzi care nu se recuperează niciodată”, a conchis primarul de Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite