Socrii de la Vaslui ai lui Carles Puigdemont, pe prima pagină în El Mundo. Legăturile Marcelei Topor cu vrăjitoarele, povestite de mama sa

Socrii de la Vaslui ai lui Carles Puigdemont, pe prima pagină în El Mundo. Legăturile Marcelei Topor cu vrăjitoarele, povestite de mama sa

Lenuţa şi Andrei Topor, socrii lui Carles Puigdemont FOTO El Mundo/Simona Danda

Ziarul spaniol El Mundo a publicat duminică un reportaj din Vaslui, avându-i în centrul atenţiei pe socrii liderului separatist catalan, Carles Puigdemont, destituit de Guvernul de la Madrid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnaliştii de la El Mundo afirmă că au fost în casa familiei Topor, din Vaslui, în ziua de Sfântul Dumitru (26 octombrie 2017), conduşi de o jurnalistă din presa locală. Lenuţa şi Andrei Topor, socrii lui Carles Puigdemont, au spus jurnaliştilor spanioli că fiica lor le-ar fi interzis să stea de vorbă cu presa din România, pentru că le vor fi răstălmăcite cuvintele.

Jurnaliştii El Mundo au încercat să afle cât mai multe despre prima doamnă a Cataloniei, despre trecutul ei şi relaţia cu Carles Puigdemont, dar şi despre ce cred părinţii Marcelei Topor despre criza prin care trece Spania, criză provocată chiar de ginerele lor.

Soţii Topor au povestit celor de la El Mundo cum l-a cunoscut Marcela pe Carles în timpul unui turneu de teatru. În timpul facultăţii a cochetat cu teatrul, făcând parte din trupa de amatori a Teatrului Ludic, alături de care a participat la numeroase festivaluri internaţionale de teatru. Pe când era în anul al doilea de facultate, avea să-l cunoască pe Carles Puigdemont, care era directorul căminului cultural din localitatea Girona.

Povestea de dragoste dintre cei doi a continuat până la finalul facultăţii: ”Vorbeau des la telefon, uneori chiar şi cinci ore pe zi.” Au păstrat legătura, iar doi ani mai târziu, după ce ea a absolvit facultatea, aveau să se căsătorească. După oficierea relaţiei la Girona, cei doi s-au căsătorit după ritul ortodox la Iaşi şi au împreună două fetiţe, una de 8 ani şi alta de 10 ani, botezate ortodox în Parohia Ortodoxă Română Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul şi Sf. Ierarh Grigore Palama din Girona.

Jurnaliştii spanioli i-au întrebat pe socrii lui Puigdemont despre pasiunea ocultă a Marcelei despre care a scris în repetate rânduri presa din Spania şi Italia, fiind numită: ”vrăjitoarea lui Puigdemont”. Mama ei, Lenuţa, a declarat jurnaliştilor El Mundo că Marcela merge frecvent la vrăjitoare încă de când era adolescentă: „A mers când a dat examenul de intrare la facultate, când l-a întâlnit pe Carles şi el i-a spus că este este îndrăgostit de ea şi că îşi doreşte din tot sufletul să se însoare cu ea şi când l-au numit pe Carles preşedinte”.

Potrivit, stirileprotv.ro, Andrei şi Lenuţa Topor au povestit că fiica lor, ”are curaj şi se află unde trebuie să fie”. ”Se simte catalană la fel ca soţul ei” a explicat tatăl Marcelei care ar fi făcut cinste cu ţuică jurnaliştilor de la El Mundo. Socrii Lui Carles Puigdemont susţin planul ginerelui lor pentru independenţa Cataloniei. 

Carles Puigdemont a fost îndepărtat din funcţie după ce Madridul a suspendat autonomia Cataloniei pentru că şi-a declarat independenţa. Guvernul central spaniol a preluat acum controlul asupra instituţiilor catalane. Puigdemont a declarat că nu recunoaşte ordinul Mdridului prin care a fost îndepărtat din funcţie.

Marcela Topor şi Carles Puigdemont

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările