Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei dintre cei şapte tineri din Văleni şi-au recunoscut faptele
Trei dintre cei şapte tineri din Văleni şi-au recunoscut faptele

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de arest la domiciliu în cazul a trei dintre cei şapte tineri dintre din localitatea Văleni, care în luna noiembrie anul trecut au violat o elevă navetistă, supunând-o la chinuri greu de imaginat.

Cei trei tineri faţă de care judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive, cu cea a arestului la domiciliu sunt cei care şi-au recunoscut faptelor şi au solicitat, să fie judecaţi în baza acordului de recunoaştere. 

Iniţial, pe tot parcursul cercetărilor, cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au negat cu vehemenţă acuzaţiile procurorilor. Ulterior, după trimitea în judecată, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, trei dintre ei - Ionuţ Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru şi Ioan Surleac, au recunoscut în faţa judecătorilor că au violat tânăra de 18 ani, supunând-o alături de ceilalţi patru tineri la perversiuni ore în şir. Odată cu schimbarea atitudinii procesuale, cei trei tineri au solicitat instanţei înlocuirea măsurii arestării preventive, iar magistraţii Judecătoriei Vaslui le-au admis cererea.  

„Înlocuieşte măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu cu privire la inculpaţii Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan. Menţine starea de arest şi măsura arestării preventive pentru inculpaţii Burada Ovidiu Silviu,Avădănei Silviu, Burlacu Paul Andrei şi Bolboceanu Petrică Ionuţ. Respinge cererile de înlocuire a arestului preventiv formulate de inculpaţii Burada Ovidiu Silviu, Avădănei Silviu şi Bolboceanu Petrică", se arată în horărârea pronunţată de Judecătoria Vaslui. 

Violul care a revoltat opinia publică a avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce eleva de 18 ani se întorcea de la cursuri. Ea a fost acostată în staţia de autobuz de tânărul de 20 ani, Silviu Burada, cu care se cunoştea, şi care s-a oferit să o conducă acasă, locuind în comuna învecinată.


În loc să o ducă la domiciliu, tânărul de 20 ani şi un prieten al acestuia au dus-o pe un câmp la Văleni, unde a chemat şi alţi prieteni să participe la viol.


Timp de trei ore, fata a fost supusă unor suplicii greu de imaginat. După ce şi-au satisfăcut toate poftele, violatorii au dus-o acasă. În tot acest timp, familia tinerei a căutat-o disperată, anunţând la 112 dispariţia ei. În timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că în cele trei ore în care a fost ţinta orgilor sexuale, eleva de 18 ani a fost sunată de nu mai puţin de 60 de ori, de părinţi, prieteni şi colegi.


Când fata a ajuns acasă abia ţinându-se pe picioare, părinţii au solicitat o ambulanţă. Ea le-a povestit anchetatorilor că, în timp ce era abuzată sexual, şi-a pierdut cunoştinţa, fiind stropită cu ţuică de cei care o batjocoreau, pentru a-şi reveni, continuând să o abuzeze.  


Acesta este cel mai grav caz de infracţiune la viaţa sexuală întregistrat în ultimii ani în judeţul Vaslui, dat fiind numărul mare de autori.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite