Sentinţă fără precedent pentru mama care întreţinea relaţii sexuale în prezenţa copiilor. Instanţa: „Faptele au afectat grav dezvoltarea minorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie arestata

Mama a trei copii a fost condamnată vineri, 24 mai, de Judecătoria Vaslui, fiind acuzată de coruperea sexuală a minorilor. Sentinţa este una fără precedent: pe lângă pedeapsă, mama a şi-a pierdut drepturile părinteşti şi a fost obligată să achite daune morale copiilor.

Femeia în vărstă de 30 de ani, din localitatea vasluiană Cozmeşti,a fost arestată în iulie 2018, fiind acuzată că întreţinea relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi în prezenţa celor trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani. 

Mai mult, femeia, spun anchetatorii ar fi determinat-o pe fiica cea mare să întreţină şi ea relaţii sexuale cu unul dintre bărbaţi. Judecătoria Vaslui a dispus condamnarea mamei la patru ani de închisoare în regim de detenţie şi i-au interzis drepturile părinteşti timp de doi ani după executarea pedepsei. În plus, a fost obligată să achite câte 5.000 de lei daune morale copiilor.

Alături de femeie a fost condamnat şi doi dintre amanţii acesteia, care au consimţit să întreţină relaţii sexuale în prezenţa copiilor. În plus, în cazul unuia dintre bărbaţi instanţa a reţinut şi infracţiunea de act sexual cu minori, el fiind acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale şi cu minora de 14 ani. În cazul celor doi bărbaţi, instanţa a dispus pedepse mai blânde: un an şi două luni, respectiv 8 luni de închisoare. Pe lângă impunerea unui program de supraveghere, instanţa i-a obligat pe cei doi bărbaţi să achite câte 3.000 de lei daune morale copiilor în prezenţa cărora aveau loc dezmăţurile sexuale.

Pretenţiile civile în acest caz au fost solicitate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, prin directorul Ionel Ştefănică Armeanu, toţi cei trei copii ai femeii arestate fiind sub tutela statului.

Cum s-a descoperit totul

Femeia îşi creştea singură cei trei copii, soţul aflându-se în închisoare. Ancheta poliţiştilor a demarat în urma reclamaţiei unei rude, care sesiza faptul că fiica cea mare a familiei, fata în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima unei infracţiuni sexuale.

În cauză, iniţial, poliţiştii au desfaşurat cercetările sub acuzaţia de act sexual cu minori. Cercetările au fost extinse, după ce oamenii legii au constatat că locuinţa era transformată într-un loc al dezmăţurilor sexuale.

Judecătorii au dispus arestarea femeii arătând că faptele acesteia  Instanţa apreciind că infracţiunile reţinute în sarcina sa sunt de o gravitate sporita, ce reiese nu doar din limitele de pedeapsa prevăzute de lege, ci şi din împrejurarea modului în care au fost săvârşite faptele.  Prin comportamentul său, cred judecătorii, tânăra a afectat grav  dezvoltarea normală a minorilor, care nu au beneficiat de un climat adecvat în condiţii de decenţă şi moralitate, ea profitând de  situaţia copiilor, vârsta lor fragedă, şi a abuzat de relaţia mamă-copii care i-a conferit autoritatea şi posibilitatea de influenţare a acestora.

”Instanţa apreciază că presupusele faptele reţinute în sarcina inculpatei sunt foarte grave, cu impact social şi moral deosebit, iar asemenea fapte repetate neurmate de o ripostă fermă a societăţii ar întreţine climatul infracţional şi ar crea făptuitorilor impresia că pot persista în sfidarea legii şi ar conduce la scăderea încrederii populaţiei în capacitatea de ripostă a justiţiei şi de protecţie a statului, precum şi a copiilor minori. Acest pericol nu este unul doar ipotetic, ci unul real, opinia publică fiind profund afectată în cazuri în care faţă de persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni similare celor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată au fost dispuse măsuri mai uşoare”

În opinia judecătorilor, pluralitatea de acte materiale, comise într-un timp foarte scurt, relevă un pericol social ridicat, reţinându-se în sarcina inculpatei un concurs de infracţiuni dar şi faptul că aceasta în mod repetat a abuzat cu intenţie, din punct de vedere sexual, de copiii săi minori, dând dovadă de o perseverenţă infracţională deosebită dar şi de o lipsă totală de decenţă referitoare la activitatea sexuală desfăşurată, care a afectat psihicul aflat în formare al celor trei copii minori ai săi, astfel încât aceştia au suferit o traumă psihică ca urmare a acestor abuzuri sexuale din partea propriei lor mame..

Numai intervenţia poliţiştilor, apreciază judecătorii, a făcut ca activitatea infracţională a femeii să fie curmată, ”existând temerea reală ca aceasta chiar pusă sub măsura de control judiciar ar putea să reitereze din nou cu intenţie comportamentul antisocial, deviant, de care a dat dovadă în repetate rânduri, profitând de ascendentul moral, în calitate de mamă asupra propriilor săi copii minori lipsiţi de discernământ şi foarte uşor influenţabili”.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite