Sentinţă incredibilă la Vaslui. Un an de închisoare cu suspendare pentru mama care şi-a incendiat bebeluşul, aruncând apoi cadavrul într-o latrină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihiatri au stabilit că femeia a comis fapta cu discernământ
Psihiatri au stabilit că femeia a comis fapta cu discernământ

O tânără de 26 ani din localitatea vasluiană Şerboteşti (Soleşti) care în vara anului 2013 şi-a incendiat bebeluşul, aruncând cadavrul carbonizat în latrina din curte a fost condamnată de judecători la un an de închisoare, cu suspendare!

Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Vaslui, vineri, în aceeaşi zi în care la Bârlad o mamă îşi omora pruncul în chinuri greu de imaginat.
Asemenea mamei de la Bârlad, Ana Maria Surliac a recurs la un scenariu horror pentru a scăpa de bebeluş. În ciuda faptei deosebit de grave, magistraţii Judecătoriei Vaslui au aplicat doar o pedeapsă de un an cu suspendare, urmând ca tânăra să respecte un program de supraveghere, o perioadă de trei ani.  

Tânăra din Şerboteşti a vrut să scape de copil, pentru că soţul o suspecta ca nefiind conceput cu el. Iniţial, s-a crezut că tânăra nu a avut discernământ atunci când a comis fapta. Pe parcursul cercetărilor, femeia a fost internată la secţia de psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Judeţean Vaslui, în urma expertizei de specialitate stabilindu-se că a avut discernământ în momentul comiterii faptei.  

Tânăra a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce vecinii, care o ştiau însărcinată, nu au mai vazut-o cu burtă şi nici cu bebeluş. Anchetatorii au intrat şi ei pe fir şi aşa au aflat că, de fapt, femeia a născut acasă, fără asistenţă medicală, iar bebeluşul s-a născut în viaţă. Ea a recunoscut anchetatorilor că imediat după naştere l-a înfăşurat pe nou-născut într-un cearceaf, după care l-a abandonat într-una din camerele locuinţei. A doua zi, în zori, i-a dat foc lângă casă, ulterior aruncând cadavrul carbonizat în latrina din curtea casei.

Ana Maria Surliac a declarat anchetatorilor că a recurs la acest gest în speranţa că îl va readuce acasă pe soţul ei care a părăsit-o, tocmai, pentru că o suspecta că bebeluşul nu era al lui. De altfel, după declanşarea cercetărilor, soţul femeii a intentat divorţ. Primăria din localitate şi Protecţia Copilului au deschis anchete în acest caz. Alţi doi copii ai femeii, de 2 şi respectiv 6 ani, au fost luaţi din îngrijirea ei, aceştia fiind în grija bunicilor.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Vaslui nu este definitivă, atât femeia a, cât şi procurorii având posibilitatea să o conteste.  Aceasta este cea mai blândă sentinţă pronunţată de instanţele vasluiene într-un dosar de pruncucidere. Anul acesta, o altă tânără, dintr-o localitate din apropiere de municipiul Huşi, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare după ce şi-a ucis bebeluşul după naştere. Condamnarea a fost pronunţată de Curtea de Apel Iaşi, după ce, iniţial, Tribunalul Vaslui a dispus ca pedeapsa să fie cu suspendare.

Mai puteţi citi:

Detaliile unei crime odioase. O tânără mamă, din Bârlad, şi-a măcelărit bebeluşul abia născut: l-a călcat în picioare şi l-a spintecat cu o ţiglă

Cruzime fără margini: o femeie din Vaslui şi-a incendiat copilul nou-născut, după care l-a aruncat în WC-ul din curte

Cazul mamei criminale din Vaslui, care şi-a incinerat bebeluşul şi la aruncat în latrină, anchetat şi de Protecţia Copilului

Adolescentă din Huşi, condamnată la închisoare cu executare, după ce şi-a ucis nou născutul

Procurorii cer închisoare cu executare pentru eleva din Huşi care şi-a ucis bebeluşul

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite