Sentinţă definitivă în cazul accidentului în urma căruia o mireasă a murit, iar mirele şi-a refăcut viaţa cu femeia de la volan

Sentinţă definitivă în
cazul accidentului în urma căruia o mireasă a murit, iar mirele şi-a
refăcut viaţa cu femeia de la volan

Leonard Chiriac a fost acuzat de rudele victimei că a întinat memoria acesteia, refăcându-şi viaţa cu femeia de la volan FOTO Facebook

Curtea de Apel Iaşi a stabilit definitiv condamnarea şoferului care a provocat teribilul accident la doi ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă stabilită şi de instanţa de fond. Răsturnarea de situaţie a intervenit în cazul daunelor morale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În calea de atac, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Bârlad, însă au modificat cuantumul daunelor morale stabilite de prima instanţă. Iniţial, Judecătoria Bârlad a obligat societatea de asigurări, la care avea poliţa conducătorul auto vinovat de producerea accidentului, să achite rudelor victimei suma de 130.000 de euro, cu titlul de daune morale. 

Printre despăgubiţi s-a aflat şi bărbatul cu care victima urma să se căsătorească. În cazul său, Judecătoria Bârlad au stabilit cuantumul daunelor morale la 25.000 de euro.

După rejudecare, Curtea de Apel Iaşi valoarea daunelor este mult prea mare, tragedie nu trebuie transformată ”într-o sursă de îmbogăţire fără just temei”, cu atât mai mult cu cât mirele cu care urma să se căsătorească victima şi-a refăcut viaţa la scurt timp după accident chiar cu femeia care conducea autoturismul implicat în accident.

Astfel, în cazul său, judecătorii ieşeni au diminuat cuantumul daunelor morale de la 25.000 de euro, la 5.000 de euro. În privinţa celor trei copii, pe care victima îi avea dintr-o căsătorie anterioară, Curtea de Apel a dispus diminuarea daunelor morale de la 25.000 de euro la 15.000 euro fiecare. De asemenea şi în cazul celor trei fraţi ai victimei, judecătorii au stabilit diminuarea daunelor de la 10.000 de euro, la 5.000 de euro fiecare 

Firul accidentului

Daniela Habet avea 44 de ani şi se pregătea de nuntă. Pe 19 august 2015 îşi cumpărase rochia de mireasă pe care însă nu a mai apucat să o îmbrace. În timp ce se intorceau de la cumpărături, maşina în care se afla Daniela Habet şi viitorul ei soţ, Leonard Chiriac (33 ani), a fost lovită frontal de o autoutilitară condusă de bărbatul din judeţul Constanţa, care s-a angajat într-o depăşire imprudentă.

Autoturismul BMV, în care se aflau viitorii miri, era condus de Iolanda Miron, o tânără de 28 de ani, din Vaslui, prietenă cu cei doi, iar pe bancheta din spate, se mai aflau şi doi copii. Pe DE 581, pe raza comunei Banca, Mihai Roibu s-a angajat în depăşirea unui tir. Fără să se asigure, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus regulamentar de tânăra de 28 ani, din municipiul Vaslui. În urma impactului violent, toţi pasagerii din cele două autoturisme au fost răniţi, la faţa locului fiind dirijate mai multe ambulanţe.

Femeia care se pregătea să devină mireasă a fost găsită de medici în stop cardio respirator. A fost resuscitată şi transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde după patru zile a murit. Femeia a fost înmormântată chiar în ziua în care trebuia să aibă loc nunta, banii pregătiţi pentru organizarea petrecerii fiind cheltuiţi de rude pentru înmormântare.

La scurt timp după decesul Danielei Habet, bărbatul cu care urma să se căsătorească a început o relaţie chiar cu tânăra care se afla la volan în momentul producerii accidentului, spre revolta rudelor victimei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările