Scrisoarea unei profesoare către eleva violată de şapte indivizi din Vaslui: „Dă-ţi voie să simţi că înnebuneşti. Orice pierdere devine mai suportabilă în timp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă din Vaslui a fost violată anul trecut de şapte indivizi, iar cazul ei a cutremurat întreaga ţară. Nenumăraţi cititori „Adevărul“ au transmis mesaje de încurajare la adresa fetei, în condiţiile în care familia şi prietenii violatorilor duc o campanie de denigrare a victimei. De remarcat că, în prezent, cei şapte sunt liberi. Adevărul vă prezintă scrisoarea cutremurătoare a unei profesoare care vrea să îşi păstreze anonimatul.

„Adevărul“ vă prezintă câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de luni, 20 iulie, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro vor lansa o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii obscene şi nedrepte de denigrare pornite în spaţiul public de cele şapte bestii şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii sunt se bucură de o libertate permisă într-un mod absurd de magistraţi. 

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Astăzi vă vom reda o scrisoare redactată de o profesoară din Iaşi care vrea să îşi păstreze anonimatul şi care îi transmite tineri de 18 ani toate gândurile ei bune.

Vă prezentăm mai jos scrisoarea în întregime.

Draga mea,

Deşi nu te cunosc personal, lucrez în fiecare zi cu copii exact ca tine, pe care încerc sa îi ajut, sa îi învăţ şi să le deschid lumea spre viaţa pe care şi-o doresc. Cu timpul, cu fiecare dintre elevii mei leg o prietenie, care, de obicei, rămâne pe viaţă. Îmi imaginam dacă tu ai fi fost una dintre copilele care le am la pregătire şi ţi s-ar fi întâmplat asta ce aş putea să iţi spun ca profesor, ca femeie şi, nu în ultimul rând, ca om.

Ştiu că acum simţi că totul este un vârtej teribil în jurul tău, ai vrea să opreşti toată nebunia, ai vrea să te trezeşti din acest cosmar. Aici o sa îmbrac haina de profesor şi o să îţi spun că ai o singură şansă: EDUCAŢIE. Indiferent care este părerea ta actuală despre subiect, citeşte în continuare, te rog.

Singura modalitate de a scapa din mocirla care s-a creat în jurul tău şi să recapeţi control asupra vieţii tale este să înveţi, să ajungi să faci o facultate şi să obţii respectul celor din jur prin ce ai reuşit să acumulezi. Cred că, dacă aş fi în locul tău, în acest moment m-aş gândi la o carieră în Drept sau Medicină, un mod în care să poţi într-o zi să devii glasul sau alinarea celor neajutoraţi, aşa cum te simţi  tu acum. Nu ştiu care sunt pasiunile tale, dar orice ai alege este bine, atât timp cat vrei să faci ceva util cu viaţa ta. Nu permite ca singura referinţă la tine sa fie „fata din Vaslui violată de 7 boi“. Fii atât de bună în ceea ce poţi să faci încat nimeni să nu îşi aducă aminte de asta, nu lăsa o zi proastă să îţi dicteze întreaga viaţă.

Ca femeie, tot ce trebuie să ştii este că întregul coşmar este doar produsul minţii lor bolnave, rezultat al unei creşteri sub-umane de către nişte femele (nu mame). Tu NU AI NICI O VINĂ! Ăsta să fie gândul cu care te trezeşti în fiecare zi.

Oricât de mare va fi dorinţa ta de acum înainte sa te ascunzi, să nu îţi mai arăţi în nici un fel sexualitatea de frică să nu se repete situaţia, te rog eu, nu face această greşeală.

Sexualitatea este normală, este parte a unei vieţi împlinite şi baza fiziologică a intemeierii unei familii, atunci cand vei fi pregatită pentru acest pas, alături de cineva care să te merite.

Apropo de acest subiect, să stii că situaţia ta îţi dă un nebănuit avantaj în alegerea unui partener. Cel care va avea demnitatea, curajul şi bărbăţia de a-ţi fi prieten şi poate apoi soţ merită toată aprecierea pentru că nu pleacă urechea la idioţenii. Dă-ţi voie să cunoşti această persoană într-o zi. La fel cum nouă, femeilor, nu ne place să ni se spună că suntem toate la fel, nici băieţii sau domnii care vor vrea să fie jumătatea ta nu trebuie băgaţi în aceeaşi oală cu aceste dobitoace.

Ca simplu om vreau să îţi spun: dă-ţi timp şi dă-ţi voie.

Dă-ţi timp să accepţi că s-a întâmplat asta, că nimeni şi nimic nu pot întoarce orele înainte de o decizie proastă.

Orice pierdere devine mai suportabilă în timp, îţi spun ca un om care şi-a pierdut un părinte la o vârstă apropiată de a ta. Tu ţi-ai pierdut pe moment visul de a fi o fată normală, cu o viaţă normală.

Al doilea sfat este: dă-ţi voie să simţi ca înnebuneşti, lasă toate sentimentele negative să iasă, dă-le frâu liber până se sting, dar oricât de mult ar durea ţine minte că ai un scop în viaţă, stabileşte-l şi nu te abate de la el, doar fă câte un popas de câte ori ai nevoie.

Remarci că nu am zis nimic despre ei. Ştii de ce? Pentru că nu merită să li se dea atenţie. În mintea ta, ei trebuie să fie cam la fel de prezenţi ca în această scrisoare, adică doar cu semnul negaţiei în faţă.

Daca vii vreodată la Iaşi, să ştii că ai cel puţin o persoană care te-ar ajuta.

Cu drag,

S.

CITIŢI ŞI:

Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite