Scene abuzive pe o stradă din Vaslui: adolescent pe bicicletă, urmărit cu maşina pe trotuar de un şofer nervos. Gestul care a declanşat totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada unde a avut loc incidentul
Strada unde a avut loc incidentul

Poliţiştii din Vaslui au deschis o anchetă după ce un minor de 13 ani, aflat pe o bicicletă, ar fi fost hărţuit de un bărbat, aflat la volanul unui autoturism. În încercarea de a-l prinde pe minor, şoferul a pătruns cu maşina pe trotuar.

Scenele revoltătoare au avut loc în seara de 7 aprilie pe strada Zimbrului din Vaslui şi au fost observate de mai mulţi martori care au încercat să anunţe familia minorului relatând incidentul pe reţelele de socializare. 

”În această seară, în jurul orei 19, un nebun (altfel nu îl pot numi) a alergat cu maşina pe trotuar, prin Crucea Gării, un copil pe bicicletă care avea în jur de 8-9 ani. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar nu se poate concepe aşa ceva. Să fugăreşti un copil cu maşina pe trotuar. Dacă acel copil nu ajungea într-o zonă în care maşina nu a încăput, nu ştim ce s-ar fi întâmplat”, se menţiona într-una dintre postările distribuite pe Facebook în seara de 7 aprilie. 

Postările au stârnit o serie de controverse în mediul online, o parte intre internauţi atrâgând atenţia martorilor că ar fi fost mai util să anunţe de îndată Poliţia, decât să încerce să dea de urma familiei copilului pe internet.

În aceeaşi seară, familia copilului a aflat despre incident, iar a doua zi dimineaţă a depus plângere la poliţie. Minorul urmărit are 13 ani.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au precizat că în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Indentificarea conducătorului auto a fost facilă, având în vedere că martorii au reţinut numărul de înmatriculare al autoturismului.

Din primele cercetări desfăşurate de poliţişti, s-a constatat că şoferul, un bărbat de 65 de ani, locuieşte în zonă şi a avut un conflict cu un grup de copii, printre care se afla şi băiatul de 13 ani. 

Bărbatul de 65 de ani ar fi fost deranjat că grupul de copii a făcut mizerie în faţa blocului unde locuieşte el. După plecarea copiilor a făcut curat, iar la un moment dat un vecin, observând băiatul de 13 ani, l-a indicat ca fiind printre cei care au lăsat gunoaie în faţa blocului. Între minor şi bărbatul de 65 de ani ar fi avut loc un schimb de replici. 

Bărbatul a declarat poliţiştilor că băiatul ar fi urinat pe uşa de la intrarea în bloc şi pe uşa unei anexe ce îi aparţine, gest ce l-ar fi înfuriat. A încercat să îl prindă, însă nu oricum. A urcat la volanul maşinii şi a pornit în urmărirea băiatului care a plecat din zonă pe o bicicletă. 

strada vaslui

Martorii povestesc că bărbatul a pătruns cu maşina pe trotuar, la un moment dat, în timp ce îl urmărea pe biciclist a făcut pană însă a continuat deplasarea. Băiatul a reuşit să scape de urmărire după ce a pătruns cu bicicleta într-o zonă în care maşina nu a mai putut intra. 

”În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, urmare a plângerii formulate de mama minorului de 13 ani”, au precizat reprezentanţii IPV Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite